Osnovna šola Dobravlje nagrajena s Kumerdejevim priznanjem

datum: 13.02.2014
kategorija: Novice

Zavod RS za šolstvo je letos že petnajstič po vrsti podelil priznanja Blaža Kumerdeja. Med letošnjimi dobitniki tega visokega priznanja v šolstvu je tudi Osnovna šola Dobravlje, za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo. Občina Ajdovščina je ponosna, da ima v svoji sredini tako inovativne, ustvarjalne in delovne pedagoge, ki predstavljajo dobro prakso v celotni državi, predvsem pa je njihovo delo pomembno za razvoj naših otrok in prihodnost naših krajev.

PODELITEV-blaz-kumerdej-Lj-05-02-2014--5Priznanje Blaža Kumerdeja se podeljuje za dosežke pri uvajanju novosti na različnih področjih, za nove rešitve ter za širjenje idej v vseh oblikah informiranja in izobraževanja. Dobitniki tako vsako leto predstavljajo kakovostni vrh in vzor tovrstnega izboljševanja vzgojno-izobraževalne prakse.

PODELITEV-blaz-kumerdej-Lj-05-02-2014--8Osnovna šola Dobravlje je bila pred desetletjem mentorska šola pri uvajanju devetletke pod okriljem Zavoda RS za šolstvo. V zadnjih letih je vpeljala vrsto inovativnih projektov, kot edina osnovna šola na Goriškem je sodelovala v nacionalnem projektu za izboljšanje dostopa do znanja in bralne pismenosti, s projektom spodbujanja bralne pismenosti nadaljuje tudi v letošnjem šolskem letu. Šola v Dobravljah sodeluje z mnogimi drugimi institucijami, predvsem pa je tesno povezana z lokalnim okoljem.

PODELITEV-blaz-kumerdej-Lj-05-02-2014--11Skupaj z ravnateljico Mirjam Kalin in ostalimi predstavniki domače šole, se je na podelitvi v Cekinovem gradu v Ljubljani priznanja veselil tudi župan Občine Ajdovščina Marjan Poljšak. Fotografije iz podelitve ter podrobnejšo obrazložitev priznanja, z opisom zanimivih projektov, ki jih je v zadnjih letih izvajala OŠ Dobravlje, si lahko ogledate na spletnih straneh OŠ Dobravlje ali Občine Ajdovščina.

Sh 

Oglejte si še več fotografij in novičko na spletni strani OŠ Dobravlje

Povezava na uradno novico Zavoda RS za šolstvo, s pripetimi nagovori in obrazložitvami priznanj