Moj dežnik je zate in zame - projekt "odgovorna potrošnja" v Dijaškem domu Ajdovščina

datum: 31.01.2014
kategorija: Novice

Tudi letos v Dijaškem domu SŠ veno Pilon Ajdovščina nadaljujemo naše delo v smeri trajnostne naravnanosti. Po zelo uspešnem lanskem projektu prenove mladinske sobe, je naša pozornost v letošnjem šolskem letu usmerjena k odgovorni potrošnji.

Odgovorna potrošnja v dijašekm domuRaziskali bomo, kakšen vpliv in posledice ima vsakodnevna raba plastičnih nakupovalnih vrečk, da pa ne bo ostalo smo pri besedah smo šli še korak naprej. Ponovno bomo uporabili odpadni material, tokrat odslužene dežnike, iz katerih že nastajajo unikatne in predvsem uporabne nakupovalne vrečke.

Pri interesni delavnici »Šivalnice« dekleta pod mentorstvom vzgojiteljice Sonje pridno krojimo in šivamo. Ker se je nabralo precej dežnikov, nam tudi dela ne primanjkuje. Pri delu nas spodbuja misel, da bomo lahko pomagale sovrstnikom iz socialno šibkejših družin. S prodajo vrečk bomo namreč zbirale sredstva za šolski sklad.

Odgovorna potrošnja v dijašekm domuVrečke bodo prvič na voljo na informativnem dnevu (14. In 15. februarja 2014), ponudile jih bomo zaposlenim in sošolcem, nato pa bomo organizirale še stojnico za širšo javnost.

Hvala vsem, ki boste kupili vrečko in hvala vsem, ki ste dežnike prinašali in jih še prinašate.

Tina vrčon