Dobro delo z mladimi šahisti prinaša lepe uspehe

datum: 14.01.2014
kategorija: Novice

Dobro dvoletno delo šahovskega izobraževanja na osnovnih šolah se že odraža v dobrih rezultatih mladih šahistov Šahovskega društva Čaven. Posebno v zadnjem letu je postalo delo šahovskih mentorjev intenzivnejše tudi s tem, ko poleg šahovskih krožkov na šolah, organiziramo v društvu še šahovske delavnice za najmlajše.

Tudi učencev, ki obiskujejo šahovske krožke je z vsakim letom več. Veselje in vztrajnost do reševanja šahovskih ugank jim predstavlja izzive, ki so nemalokdaj skoraj nerešljivi, a jih z vztrajnostjo nazadnje le rešijo. Radi se udeležujejo občinskih in medobčinskih tekmovanj in tudi na državno tekmovanje je že komu uspelo priti.

V nedeljo, 12. januarja, se je na OŠ Ivana Roba v Šempetru pri Gorici odvijalo 18. državno osnovnošolsko posamično prvenstvo v šahu. V kategoriji dekleta do 15 let se je tekmovanja udeležila Elena Koradin iz OŠ Dobravlje in med 32-imi šahistkami dosegla odlično 11. mesto. Da rezultat ni zgolj naklučje, dokazuje tudi trenutno drugo mesto v skupnem seštevku turnirjev OŠ iz Vipavske doline.

Dvakrat mesečno naši mladi šahisti obiskujejo šahovske turnirje v Ljubljani, kjer nastopajo mladi šahisti iz cele Slovenije. Čeprav so bili začetki zelo težki in nemalokdaj tudi boleči, danes z veseljem lahko napišemo, da se naši šahisti že dobro upirajo nasprotnikom iz klubov z dolgoletno tradicijo. Pri tem moramo posebej omeniti Teja Skomina in Klemna Pregelja, ki iz turnirja v turnir postajata boljša.

DV