Dedek Mraz jih je obdaroval

datum: 30.12.2013
kategorija: Novice

23. decembra 2013 je v sklopu decembrskih dejavnosti MDPM Ajdovščina otroke iz socialno šibkejših družin v Hiši Mladih v Ajdovščini obiskal čisto pravi Dedek Mraz.

Ob 17.00 se je začelo odštevanje do prihoda Dedka Mraza. Po prisrčnem otroškem "plesno-mažoretskem" programu, ki so ga pripravili učenci in učenke Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, je v prostore Hiše Mladih prikorakal stari in dobri Dedek Mraz. Otroke je prijazno nagovoril in jih pozdravil ter jim zaželel, da bi bili še naprej tako pridni, da se bodo lahko naslednje leto spet srečali. 

S pomočjo božičnih dobrodelnih akcij (»Božiček za en dan«, Pipistrelova dobrodelna akcija, »Pisma in risbe otrok za Božička in Dedka Mraza«) je dobri mož obdaril preko petdeset otrok iz socialno ogroženih družin. Na obraz jim je pričaral nasmeh in jim polepšal dneve, na katere bi morali biti vsi otroci srečni in siti. 

Naj se vse dobro povrne dobrotnikom, ki so kupovali in zbirali darila za otroke, ter Dedku Mrazu, ki je vedno bil in bo mož s čutečim srcem, ki se ga otroški jok dotakne, zato nikoli ne stoji in čaka, temveč si nadene koš z darili na ramena in že se pojavi pri otroku, ki ga kliče.

Malo za šalo in malo za res ... Letos je Dedek prišel kar brez koša, saj je imel ob sebi toliko mladih pomagačev, da se staremu možu res ni bilo treba naprezati še s tem ...

 

Sara Šorc, MDPM Ajdovščina