Praznično voščilo župana Občine Ajdovščina, Marjana Poljšaka

datum: 24.12.2013
kategorija: Sporočila za javnost

OBČANKE IN OBČANI OBČINE AJDOVŠČINA!

V novem letu 2014 vam voščim spoznanje, da je glavni izvor težav gospodarske krize v slovenski politiki, povezani s tujimi interesi, ki to prikriva na različne načine. Resda je to spoznanje neprijetno, vendar nujno, da bomo, ko nas bo dovolj odločenih za preobrat, zares obrnili naš družbeni sistem v bolj pravičen, gospodarsko uspešen, kar naprej pomeni več zaposlitev za naše otroke in preživetje za njihove družine ter naše vnuke. Obračunali bomo s tistimi, ki so nas pahnili v sedanje stanje.

S potrebami utemeljeno pa vam voščim, da se veselimo našega prijateljstva, tovarištva in sodelovanja. Seveda moramo k temu prispevati, to je tisti temeljno, kar mi ustvarjamo za naše življenje in preživetje. Pomagajmo si sami in ne računajmo na druge! Energija našega boja je kot adrenalin, ki se aktivira, ko je človek v stiski in potrebuje posebno moč ter posebne inovativne rešitve. Obup ne pride v poštev. Nekaterim je zmanjkalo moči ali pa živijo v obupnih razmerah. Pozivam jih, da ne obupajo, ker vedo, da drugim moč še ni pošla in da se oblikuje nova moč za nove boje. Naši predniki so večkrat bili še v večjih težavah in grožnjah preživetja. Pa so domislili nove rešitve in zbrali nove moči ter uspeli. Tako bomo tudi mi zmagali!

Res pa je, da so med nami nekateri, ki potrebujejo obup za izgovor, da jim ni potrebno delati ali iti v boj, pač pa v zasedi čakajo na plen in predvidevajo izkoristiti trud drugih. Tem sporočam, da si bodo z njihovim parazitstvom škodovali predvsem sebi, ker to dolgoročno ne prispeva k boljšem zdravju in duhovnem počutju. Vabim jih, da spremenijo svoj življenjski slog.

novoletno voščilo 2013Voščim vsem nam, da verjamemo vsak v svoj boj in se veselimo uspehov, čeprav majhna pridobitev zahteva ogromno dela. Voščim, da vsi skupaj verjamemo v novo zarjo prihodnosti, kjer bo egoizem izrinjen čez rob družbe, v kateri dobiček ne bo več vrednota, ampak bo vrednota resnični izdelek, usluga ali odnos v korist sočloveka in s tem v korist vsakega izmed nas.

Zato srečno in borbeno v novo leto 2014!