Člani SK POK se pripravljajo na sneg

datum: 23.12.2013
kategorija: Novice

Spomladi ustanovljeni skakalni klub SK POK, ki združuje mlade nadobudne športnike iz Predmeje, Otlice in Kovka, se je začel predstavljati na raznih klubskih tekmovanjih širom po Sloveniji. Kljub temu da so skakalci s svojimi treningi in prvimi skoki začeli šele konec meseca maja, je vidno napredovanje in veselje do obuditve tradicije na območju Gore.

Udeležili smo se  dveh tekem, in sicer nas je na skakalnici v Ljubnem zastopal Marko Polanc. Že na naslednji tekmi v Krškem, ki jo je organizirala tamkajšnja SK Gora pa je bila udeležba že večja, saj so se Markotu pridružili še Jaka Leban in Sanja ter Teo Krivec. Njihov napredek je vsak dan večji in vsi skupaj se že veselimo nadaljnjih tekmovanj ter upamo na ugodno zimo, da bomo lahko začeli opravljati prve skoke na snegu.

6 zagnanih skakalk in skakalcev pod ostrim očesom trenerja Mitje Velikonja in nesebično pomočjo in sodelovanjem staršev trenira dvakrat na teden in se pridno pripravljajo na zimo, kondicijo nabirajo v šolski dvorani na Otlici.

 Kot prvo se bodo na snegu predstavili 16.1 2014 v  Zabrdju kjer bo potekalo šolsko regijsko tekmovanje v smučarskih skokih z alpskimi smučmi. Ob tej priložnosti vabim vse, male nadobudne smučarje iz naše občine od 7 do 11 leta starosti da se nam pridružijo.  Z nekaj sreče in znanja pa se lahko uvrstijo na državno prvenstvo, ki bo konec januarja. Kasneje se bodo člani SK POK vključili v regijska in državna tekmovanja za pokal COCTA, ki poteka pod okriljem Smučarske zveze Slovenije.

Ker je interes kluba v prihodnje pridobiti večje število sponzorjev in seveda čim večje število mladih športnih navdušencev tudi iz širše okolice, ter uspešno sodelovanje z osnovnimi šolami, vabimo vse, ki imate interes, k sodelovanju z nami. V kolikor ste vi ali vaši otroci navdušeni nad smučarskimi skoki do te mere, da bi jim radi dali priložnost, da se v tem športu tudi preizkusijo, se lahko obrnete na trenerja Mitjo Velikonja, ki vam je na voljo na številki 051/357-535. Prav tako lahko na isto številko pokličete glede šolskega regijskega prvenstva z alpskimi smučmi. Z veseljem vam bo odgovoril na vaša vprašanja.

Valentina Velikonja