Skavti občinskim svetnikom prinesli Betlehemsko luč miru

datum: 20.12.2013
kategorija: Novice

Luč miru iz Betlehema, ki je 15. decembra pripotovala v Slovenijo, so ajdovski skavti podarili tudi svetnikom ajdovskega Občinskega sveta, na njihovi zadnji letošnji seji, 18. decembra.

Betlehemska luč miru, december 2013»Poglej drugače« je letošnji slogan mednarodne dobrodelne akcije, razširjene po vsej Evropi. V Sloveniji akcija poteka že 23. leto zapored, nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Kot je že običaj, domači skavti luč miru poklonijo tudi občinskim svetnikom, letos so zadnjič zasedali v sredo, 18. decembra, skupaj s plamenom pa so jim skavti izročili tudi voščilo. 

Kljub temu, da je bila zadnja in voščil polna, pa je bila tokratna seja občinskega sveta med pomembnejšimi. Rebalans proračuna za leto 2014 je sprejet, torej se načrtovane investicije lahko pričnejo izvajati.

Ne preveč razveseljiva novica iz letošnje zadnje seje ajdovskih občinskih svetnikov pa je podražitev komunalnih storitev, vodarina se je sicer nekoliko pocenila, ceno pa dvigajo odpadki – z novim letom bo namreč mešane odpadke potrebno odvažati na druga odlagališča. Od marca naprej bo povprečno štiričlansko gospodinjstvo prejelo za dobra 2 evra višjo položnico. Še vedno pa ostaja kanček upanja, domače komunalno podjetje namreč vsem zavrnitvam navkljub stoji za svojimi trditvami in izračuni ter še vedno računa na pridobitev okoljskega dovoljenja. Tako bi odlagališče Dolga Poljana, ki je eno najbolj ekološko vzornih majhnih odlagališč pri nas, lahko skladiščilo mešane odpadke do izgradnje regijskega centra v Novi Gorici.