Kdor slika s srcem, mu oči sledijo

datum: 06.12.2013
kategorija: Novice

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica je s pomočjo Lions Kluba Nova Gorica ter Mestne občine Nova Gorica oblikovalo in izdelalo koledar za leto 2014, ki je prilagojen tudi za slepe in slabovidne, s povečanim tiskom in brajico. V koledarju se s svojimi likovnimi deli predstavljajo članice in člani MDSS Nova Gorica. Gre za prvi tovrstni koledar v Sloveniji.

Lions Klub Nova Gorica bo pomagal z odkupom koledarjev, katerega izkupiček bo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica namenilo programom, na katerih nam primanjkuje sredstev za uspešno in kakovostno izvedbo, vendar so temeljnega pomena poslanstva društva. Gre za individualno pomoč slepim in slabovidnim, na območju celotne severne Primorske, v okviru programa Rehabilitacija kasneje oslepelih in slabovidnih oseb na osebnem nivoju. Rehabilitacija je zelo pomembna, da oseba z okvaro vida sprejme novo nastalo situacijo, pridobi ustrezne veščine in se usposobi za opravljanje osnovnih življenjskih potreb in se ponovno integrira v socialno okolje.

Del izkupička bomo namenili delavnicam osveščanja predšolskih in osnovnošolskih otrok o okvarah vida, specifičnih potrebah slepih in slabovidnih ter pravilnem pristopu do slepe in slabovidne osebe. V okviru teh delavnic otroci pridobijo pristno izkušnjo slepote in slabovidnosti, jo ozavestijo in prenašajo na svoje svojce in bližnje. Na ta način zmanjšujemo predsodke in stereotipe o slepoti in slabovidnosti ter pripomoremo k večji enakopravnosti slepih in slabovidnih v okolju.

Do koledarja lahko pridete s plačilom donacije v višini 10 €/kos in tako pomagate Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica pri kakovostnem izvajanju naših aktivnosti.

Koledar lahko naročite na:

- telefonsko številko društva: 05 333 46 50

- GSM: 041 485 430 (Igor Miljavec)

- elektronski naslov: igor.miljavec@guest.arnes.si

Sredstva lahko donirate tudi na transakcijski račun Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica št. 05100-8010758941, odprt pri Abanki Vipa d.d, za namen: donacija za MDSSNG.