Faladur v stolpu na ajdovski tržnici odprl vrata

datum: 03.12.2013
kategorija: Novice

Po Faladurju v Palah je od danes naprej odprt tudi Faladur v mestu Ajdovščina. Trgovinica z domačimi izdelki in pridelki je doma v stolpu na ajdovski tržnici, poleg domačih dobrot pa bo ponujala tudi turistične informacije.

logo-enjoy tourObčina Ajdovščina je stolp na ajdovski tržnici obnovila s pomočjo evropski sredstev, s sodelovanjem v čezmejnem projektu Enjoy tour. Projekt želi spodbujati razvoj turizma v podeželskem prostoru, predvsem na področju tipičnih lokalnih pridelkov in izdelkov, naravne in kulturne dediščine ter tematskih poti. Vodilni partner v projektu je KGZ Nova Gorica.

faladur-stolp-3dec013 005Stolp na ajdovski tržnici je v sklopu obnove dobil novo streho, toplotno izolacijo in stavbno pohištvo. Prenovljene so sanitarije in čajna kuhinja, izvedene so nove elektroinštalacije, prostor pa je v celoti na novo opremljen, skladno z novimi vsebinami. Prenova je stala dobrih 47 tisoč evrov, kar 85 % sredstev je prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, 10% je dodalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Občina Ajdovščina je tako iz proračuna dodala »le« slabih 2.500 evrov.

Projekt Solum sofinancira EU sklad za regionalni razvojObnova stolpa na ajdovski tržnici za namene prodaje in promocije podeželskih produktov je še eden v vrsti projektov za razvoj domačega podeželja, turizma, pa tudi za spodbudo lokalni samooskrbi. Občina Ajdovščina je obnovljen stolp oddajala hkrati s prenovljenim razstavno-promocijskim prostorom v Palah, saj gre za enake vsebine, prostora pa se med seboj dopolnjujeta. Prostor v Palah je nastal v okviru projekta Solum in bo pretežno namenjen razstavam, dogodkom in prireditvam, degustacijam, … skratka vnaprej načrtovanim promocijsko-prodajnim dogodkom.  

Domači pridelki in izdelki, med katerimi so mnogi dobili vrhunske ocene tudi na mednarodnih tekmovanjih, pa bodo potrošnikom na voljo vsak delovni dan, v trgovini Faladur na ajdovski tržnici. Ponudba domačega bo doplnjena tudi s turistično info točko, ki se tako vrača nazaj v stolp.

Več informacij pa pri najemnikih prostora: matej.lavrencic@vinosa.si ali erik.zabar@vinosa.si ter na 040 232 987 ali 051 247 035.

 Ministero-dellEconomia-e-delle-FinanzeLogo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo