Monografija o Vipavski na razstavi 6. bienala vidnih sporočil Slovenije

datum: 03.12.2013
kategorija: Novice

Monografija Vipavska - barve, vonji, okusi; Studio Ajd, foto Marjan Močivnik

Monografija »Vipavska – barve, vonji, okusi«, je bila skupaj s še dvema dovršenima knjižnima izdelkoma domače oblikovalske hiše Studio Ajd, izbrana za razstavo 6. bienala vidnih sporočil Slovenije v Narodni galeriji v Ljubljani.

Velika zmagovalka letošnjega bienala je naslovnica Objektiva. Žirijo pa je navdušila odlična kakovost množice prijavljenih del: »Presenetljivo je, da v vsej skupini ocenjevanih del skoraj nobeno ni slabo. Tudi najnižja raven je zelo visoka

Monografija Vipavska - barve, vonji, okusi; Studio Ajd; foto Marjan Močivnik Monografiji o Vipavski in o Kočevski ter knjiga o idrijskem umetniku, slikarju Rudiju Skočirju so izdelki Studia Ajd iz Dobravelj, ki so uspešno prestali prvo sito 6. Brumnovega bienala in bili uvrščeni na razstavo v Narodni galeriji. To je veliko priznanje za domačo oblikovalsko hišo, saj bienalna razstava prikazuje vrhunce slovenskega oblikovalskega ustvarjanja na različnih področjih grafičnega oblikovanja, za povrh pa je finaliste tokrat izbirala mednarodna žirija.

Je pa to tudi lepo priznanje, predvsem pa odlična promocijo za našo deželo Vipavsko. Monografija pripoveduje zgodbo o našem podeželju, predstavlja njegovo ponudbo na drugačen, bolj všečen način. Mojster fotograf, Marjan Močivnik, je namreč lovil posebne trenutke življenja in dela vipavskega vinogradnika, povezal ga je z naravo, brez katere tudi pridelka ne bi bilo. Skozi besedilo v treh jezikih (slo, ang, itl) je podanih vrsta zanimivih in uporabnih informacij. Knjiga pa je v celoti oblikovalsko dovršen izdelek, ki že na prvi pogled naredi močan vtis, vzbudi spoštovanje …

Zagotovo je monografija Vipavska – barve, vonji, okusi primerno darilo poslovnim partnerjem, prijateljem, ki bi jim radi predstavili našo deželo. Podarimo jo lahko ob katerikoli priložnosti, prva je že pred vrati.

Čestitke mojstrom, več informacij o monografiji pa na spletni strani monografije www.vipavska.si. Knjiga je na voljo tudi v novi trgovini z domačimi izdelki Faladur, v stolpu na ajdovski tržnici.