R CERO - svetniki glasovali za regijski projekt

datum: 29.11.2013
kategorija: Sporočila za javnost

Na včerajšnji seji Občinskega sveta Občine Ajdovščina so svetniki ponovno odločali o sodelovanju v regijskem projektu izgradnje Centra za ravnanje z odpadki. Sprejeli so sklepe, s katerimi Občina Ajdovščina znova postaja enakovreden partner v projektu.

Včeraj je potekala 33. redna seja Občinskega sveta Občine Ajdovščina. Na dnevnem redu se je znova znašla točka o regijskem odlagališču, tokrat na pobudo svetniške skupine SD.

Skozi razpravo je Občinski svet ponovno preučil okoliščine in dejstva ter ugotovil, da je v tem trenutku smiselno in modro nadaljevati regijsko zgodbo. Razlogov za novo odločitev je več: alternativne možnosti (ureditev odlagališča Dolga Poljana) so pod velikim vprašajem, smiselno je graditi čim lepše odnose v regiji, ne nazadnje pa tudi pridobljeno pravno mnenje govori v prid morebitni tožbi s strani ostalih županov iz regije.

Občina Ajdovščina želi slediti viziji o čim bolj ekološkem in naravi prijaznem ter trajnostno naravnanem načinu ravnanja z odpadki, ki bi bil, predvsem v finančnem pomenu, prijazen tudi do občank in občanov.

Regijska zgodba o odpadkih ni enostavna, zato si bo občinska politika in uprava še naprej prizadevala za gospodarno in ekonomično izvedbo projekta. Ne glede na vsa prizadevanja in na sinočnjo odločitev svetnikov pa je izvedba projekta še vedno pod vprašajem, saj obstaja tveganje, da ne bosta pridobljeni gradbeno in okoljsko dovoljenje. Občina Ajdovščina pa vendarle upa, da se bo zgodba razpletla v korist celotne regije.

Občina Ajdovščina