Ajdovščina – Mladim prijazna občina

datum: 18.11.2013
kategorija: Novice

Med šestimi vzornimi občinami, ki so si prislužile naziv Mladim prijazna občina za obdobje 2013 -2017 je letos tudi občina Ajdovščina. Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe, namenjene spodbujanju hitrejšega osamosvajanja mladih ter oblikovanja take lokalne skupnosti, v kateri bodo mladi radi živeli in v njej odraščali. Posebna pozornost je usmerjena v področja zaposlovanja, izobraževanja, mobilnosti, preživljanje prostega časa, mladinskega organiziranja, participacije mladih in stanovanjske politike.

Certifikat Mladim prijazna občina razvija in izdaja Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Slavnostna podelitev certifikatov Mladim prijazna občina za obdobje 2013-2017 bo v sredo, 20. novembra 2013, ob 14. uri v Mariboru.

Mladim prijazna občina je letos postala tudi občina Ajdovščina, zato vas mladi, združeni v Mladinskem svetu Ajdovščina v petek, 22. novembra ob 17. uri vabimo v Hišo mladih, kjer bo potekalo srečanje na temo Ajdovščina – mladim prijazna občina.

Namen srečanja je povezati mlade in predstavnike lokalne skupnosti v razpravi o ukrepih za mlade v občini Ajdovščina, ki so podlaga za pridobitev certifikata Mladim prijazna občina za obdobje 2013-2017. Na srečanju boste prisotni spoznali ukrepe za mlade v občini Ajdovščina, razmislili o svojih pričakovanjih in pričakovanjih lokalnih odločevalcev v občini ter možnostih vplivanja na trenuten nezavidljiv položaj mladih v Sloveniji, izhajajoč iz lokalne ravni.

Ob 18. uri se nam bo pridružil župan občine Ajdovščina Marjan Poljšak, ki nam bo predstavili, zakaj si je naša občina letos prislužila naziv Mladim prijazna občina.

Na srečanje vabljeni tako mladi kot vsi, ki vam je mar za prihodnost mladih v naši občini!

MSA