Podjetje Petrič d.o.o. na 8. slovenskem forumu inovacij

datum: 06.11.2013
kategorija: Novice

V Cankarjevem domu se bo 12. in 13. novembra 2013 že osmič zapovrstjo odvijal Slovenski forum inovacij, ki je letos posvečen Trajni in pametni rasti. Na letošnjem forumu inovacij se bo s svojim inovativnim modularnim sistemom gradnje zidov predstavilo tudi ajdovsko podjetje Petrič d.o.o..

Petrič na forumu inovacij 2013Slovenski forum inovacij je nacionalna prireditev, ki predstavi inovativne podjetniške ideje, tehniške izboljšave, predloge, inovacije, izume, inovativne izdelke, storitve in poslovne module. Podjetje Petrič d.o.o. iz Ajdovščine se je na Slovenski forum inovacij prijavilo s svojim inovativnim modularnim sistemom gradnje zidov WALLRUN gabion wall system by Petrič in se izmed 127 prijavljenih uvrstilo med 47 najbolj inovativnih proizvodov. 

Petrič na forumu inovacij 2013Izdelek je razvit v podjetju Petrič d.o.o. v sodelovanju z oblikovalskim podjetjem Gigodesign d.o.o.. WALLRUN je nov pristop k urejanju okolice objektov, ki omogoča kombinacije kamenja, betona in železa. Sestavljen je iz osnovnega modula - gabiona in raznih dodatnih elementov kot so klopi, mize, okna, korita, rešetke, itd. Tako je zapisala ocenjevalna komisija Slovenskega foruma inovacij o WALLRUN-u: "Predlog sistema kompanibilne pregradne stene z elementi korita za zelenje, klopi za sedenje in polic za naslon, si zasluži vse pohvale: sistem je široko uporaben v urbanem okolju, krati pa učinkovito rešuje tudi nekatere probleme z umestitvijo vsadkov v urbano okolje."

Sistem je relativno enostaven za nameščanje, saj je zaradi svoje modularnosti gradnja hitra in zaradi predpripravljenosti elementov racionalna. Lahko bi rekli, da gradnja temelji na sistemu zlaganja kock. WALLRUN je prilagodljiv glede na okolje in okoljske resurse, saj je fleksibilen in hitro montiran kot tudi demontiran in pripravljen za ponovno uprorbo. Sistem WALLRUN ima odlične karakteristike in  je dobro vkomponiran v celovit sestav urbanega pohištva. 

 Več informacij na petric.si