Pred nami je Vertovčev pohod

datum: 16.10.2013
kategorija: Novice

Mogočni hrast pod Ustjami, pod katerim se prvo nedeljo po martinovi nedelji zberejo pohodniki na tradicionalnem pohodu po Vertovčevih poteh

Prvo nedeljo po martinovi nedelji, letos bo to 17. novembra, bo potekal že 13. pohod po Vertovčevih poteh. Društvo Matija Vertovec je že v polnih pripravah.

20. oktobra se bodo člani društva, skupaj s prijatelji in sodelavci pri organizaciji pohoda, podali na delovni društveni pohod po Vertovčevih poteh. Očistili in uredili bodo poti, namestili manjkajoče oznake ter se pomenili o organizacijskih delih na dan pohoda. Če želite tudi vi postati član našega društva, se nam tega dne lahko pridružite na naši delovni akciji – dobimo se ob 8. zjutraj pod hrastom pred Ustjami. 

Letošnji pohod v nedeljo, 17. novembra, bo potekal po ustaljeni praksi, na pohodni poti pa bo nekaj novosti. Društvo je že spomladi na Planini postavilo tablo z informacijami o domači ponudbi in o zanimivostih, ki si jih velja ogledati po zaselkih Planine. Še pred pohodom pa načrtuje postavitev še dveh – na začetku pohoda ter ob mejnem kamnu na poti med Vrtovčami in Tevčami. 

Na Vertovčevih poteh so tudi kar tri kontrolne točke letošnje jubilejne akcije Planinskega društva Ajdovščina – Sto deset let PD Ajdovščina. V akciji pohodniki v poseben dnevnik zbirajo »črke«, ki ob obisku vseh kontrolnih točk izpišejo ime akcije. Na Vertovčevih poteh boste žige našli v Dolenjah (cerkvica sv. Marjete), na Ostrem vrhu in v Jakulinih, rojstni vasi Matije Vertovca. Dnevniki so vam na voljo na sedežu PD Ajdovščina (četrtki popoldan, Gregorčičeva 20) ali pa na TIC Ajdovščina.

Poiščite Društvo Matija Vertovec na facebooku in postanite njegovi prijatelji!

Vabljeni na pohod!