Zavod Minno začel z delovanjem

datum: 16.10.2013
kategorija: Novice

Ustanovljen je Zavod Minno, organizacija za družbeni razvoj. Njegov namen je izboljševanje kvalitete življenja ljudi, predvsem mladih. Zavod projekte in programe izvaja v sodelovanju z priznanimi in izkušenimi zunanjimi izvajalci, po večinoma mladimi, z veliko kompetencami.

Zavod Minno je letošnji mladinski program izvedel v okviru Štrudlfesta 2013, ki ga organizira KUD Javorov hudič, ker je Štrudlfest javnosti poznana in priznana prireditev občinskega pomena, v okviru katere potekajo gledališki, likovni in glasbeni dogodki v centru mesta Ajdovščina.

Enodnevna delavnica je potekala v soboto, 28.9.2013, od 10:00 do 12:30, v prostorih Lične hiše, ki nam je prostor posodila brezplačno. Otroci so pod vodstvom mentorice Anuše Blažko najprej seznanili s sloganom letošnjega Štrudlfesta »Štrudl(fest) … za pojest!«. Nato se je začel likovni del delavnice, kjer je vsak otrok izdelal »Požiralčka« (»lačna lutka«), lutko s katero se je na koncu odigral kratek gledališki prizor. Poleg Anuše so projekt izvedli še prostovoljci: David Ličen in Polona Kunaver Ličen (Kulturno umetniško izobraževalno društvo Lična hiša) ter prostovoljci Tadeja Ličen, Aleksandra Petkovič in Nejc Franca.

Delavnica je cel čas potekala v prijetnem vzdušju s prepevanjem udeležencev. Na koncu so mentorica in prostovoljki izbrale najbolj simpatično lutko, s katero smo posneli ogromno fotografij, ki jih je prostovoljec Nejc Franca sestavil v stop motion film. Ta bo kmalu dosegljiv na internetu.

Udeleženci so v trajen spomin dobili vsak svojo lutko in čopič »Štrudlfest 2013« s katerim so lutko ustvarili.

Zavod bo svoj naslednji projekt izvedel v petek, 8.11.2013, ko bodo v okviru prvega »Festivala NOVA glasba« v Hiši mladih nastopile tri mlade ajdovske skupine: Start at zero, Storming elephants in Črni tulipani. V projektu sodelujeta tudi Bar Hiša mladih in Klub ajdovskih študentov in dijakov.

Na festival s pričetkom ob 21:30 vabimo vse, ki bi radi slišali, kako zvenijo nadebudni glasbeniki.