Marinka Šuštar nagrajena za izjemne dosežke na področju šolstva

datum: 07.10.2013
kategorija: Novice

3. oktobra letos so bile v Ljubljani slovesno podeljene nagrade na področju šolstva za leto 2013. V letošnjem letu je bilo podeljenih 11 nagrad, nagrado za izjemne dosežke na področju osnovnega šolstva je prejela tudi Marinka Šuštar, profesorica glasbene vzgoje in zborovodkinja šolskih zborov na OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Čestitamo!

Šolski minister dr. Jernej Pikalo je v nagovoru na slovesnosti ob podelitvi nagrad poudaril, da se Slovenija še vedno uvršča v zelo ozek krog držav, ki jih odlikuje visoka kvaliteta izobraževalnega sistema. Čestital je vsem nagrajencem. Slavnostni govornik na prireditvi pa je bil rektor Univerze v Ljubljani, dr. Ivan Svetlik.

Pristojni odbor se je odločil, da v letošnjem letu podeli 11 nagrad na šestih področjih. Marinka Šuštar je skozi štiri desetletja dela in ustvarjanja pustila poseben pečat tako osnovni šoli, kot naši občini Ajdovščina nasploh. Mlade pevce je navdušeno vodila skozi glasbeni uk, nastope in tekmovanja, vse do vrha mladinskega zborovskega tekmovanja v Sloveniji in tudi preko njenih meja.

Če kdo, potem si Marinka Šuštar zasluži nagrado za izjemne dosežke na področju osnovnega šolstva. Čestitamo in si želimo, da bi svojo glasbeno ustvarjalnost še naprej razdajala – v šoli, pa tudi izven nje.