Sara Savnik, ambasadorka delfinov

datum: 25.09.2013
kategorija: Novice

Ajdovka Sara Savnik, zmagovalka mednarodnega lepotnega tekmovanja The Look of the Nations, se je minulo soboto v Kopru udeležila dogodka Očistimo morje za delfine.

Sara SavnikDruštvo Morigenos je v soboto, 21.9.2013 v Mestnem kopališču Koper letošnji Mednarodni dan obale obeležilo s prireditvijo dogodka Očistimo morje za delfine. Postavili so informativno razstavo o delfinih v slovenskem morju, organizirali izobraževalne otroške delavnice, kjer so otroci lahko ustvarjali iz recikliranega materiala. Mimoidoči so lahko prisluhnili predavanju o slovenskem projektu za delfine, na info točki pa so lahko dobili sveže novice o delfinih v slovenskem morju.

Samega dogodka se je v veliko čast udeležila tudi naša prva ambasadorka delfinov Sara Savnik, ki je obenem tudi zmagovalka mednarodnega lepotnega tekmovanja The Look Of the Nations. Sara bo v prihodnosti kot velika podpornica društva Morigenos pomagala pri ozaveščanju javnost o pomembnosti ohranjanja delfinov na raznih dogodkih ter lepotnih tekmovanjih doma in v tujini.

Sara SavnikNa vprašanje, kako je prišlo do sodelovanja z društvom Morigenos, je Sara povedala: "Ker sem velika ljubiteljica delfinov in društvo Morigenos spremljam že kar nekaj let, se mi je ideja o takšnem projektu zdela odlična. Ljudje smo velikokrat malomarni do narave, sploh pa pozabimo na morje in njegove prebivalce. V vseh teh letih, od kar sem posvojila prvega delfina, sem velikokrat opažala začudenje in nevednost ljudi o delfinih v slovenskem morju. In prav zato se mi zdi ta dogodek tudi odlična priložnost da delfine predstavimo tudi širši javnosti.''

 

Tekst in foto Luka Podgornik