Univerza in šport sta vedno dobra kombinacija

datum: 18.09.2013
kategorija: Novice

Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in predsednik ŽRK Mlinotest Ajdovščina Ivan Vodopivec sta podpisala pogodbo o sodelovanju. Sodelovanje bo za zdaj potekalo na področju promocije njunih dejavnosti, vendar obe ustanovi predvidevata, da se bo sodelovanje v prihodnje še razvijalo in vključevalo še druga področja.

»Pomembno je, da je univerza vključena v različne aktivnosti v svojem okolju, in šport je zagotovo ena tistih, kjer je sodelovanje zaželeno, če ne že kar nujno. Ne gre samo za sprostitev, gre tudi za možnost vključevanja naših študentk v klubske aktivnosti in krepitev ugleda obeh inštitucij. Ponosni smo, da imamo v okolju dobro žensko rokometno ekipo, in upamo, da bodo dobre rokometašice tudi promotorke naše univerze,« je po podpisu pogodbe izpostavil prof. dr. Danilo Zavrtanik, rektor Univerze v Novi Gorici.

»Sodelovanje z Univerzo v Novi Gorici pomeni veliko spodbudo za delovanje kluba in odpira možnosti za nadaljnji razvoj. Osrednja ideja ŽRK Mlinotest Ajdovščina je namreč promocija športa in športnega načina življenja kot načina razvoja, vzgoje in socializacije mladih ter doseganje vidnih športnih rezultatov na najvišji ravni,« je dejal Ivan Vodopivec, predsednik kluba.

David Nabergoj, predsednik upravnega odbora ŽRK Mlinotest Ajdovščina in predsednik uprave Mlinotesta, d.d., je ob tem dejal: »Vesel sem tega novega sodelovanja, saj je povezovanje športa in znanosti pomembno tako za mlajšo kot starejšo generacijo v dolini. V Mlinotestu že tri leta spodbujamo ajdovski rokomet z namenom omogočanja hitrejšega in kakovostnejšega razvoja rokometašic in sodelovanje kluba z Univerzo v Novi Gorici daje vsem večjo širino in večje možnosti za dobro delo.«

ŽRK Mlinotest Ajdovščina letos praznuje 55. obletnico ustanovitve in že vseskozi gradi dober sloves ajdovskega rokometa, ki je v slovenskem prostoru že dosegal vrhunske rezultate.

Klub letos skrbi za okrog 130 rokometašic v različnih starostnih kategorijah. S člansko ekipo, ki nastopa v 1. državni rokometni ligi, so v tekmovalni sezoni 2012/2013 dosegli 8. mesto. Kadetinje in starejše deklice A so se uvrstile med 6 najboljših ekip v Sloveniji, tudi ostale mlajše selekcije so se uvrstile v prvo polovico svojih tekmovalnih lestvic. Ekipa OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine, ki jo prav tako sestavljajo igralke kluba, pa je osvojila naslov prvakinj Slovenije že drugič v zadnjih treh letih.

ŽRK Mlinotest Ajdovščina sledi prepričanju, da kakovostna ekipa gradi na sobivanju, izmenjavi izkušenj in konkurenci več generacij igralk. Tak pristop pa zahteva stalno obnavljanje ekipe in vzgajanje igralk. K temu bo veliko pripomoglo tudi obetavno sodelovanje s pomembno ustanovo, kot je Univerza v Novi Gorici.