Košarkarska evforija zajela tudi Ajdovščino

datum: 17.09.2013
kategorija: Novice

V dneh, ko se naši reprezentanti podijo za oranžno žogo in skrbijo, da je na njih ponosna cela država, se po celi Sloveniji množijo košarkarski dogodki. Eden takih, se je v petek, 13.9. odvijal tudi v Ajdovščini, kjer je domači klub, Košarkarski klub Ajdovščina, v sodelovanju s Športno zvezo Ajdovščina in Olimpijskim komitejem Slovenije priredil DAN KOŠARKE 2013.

Košarka, dan košarke, september 2013Odlično organizirana prireditev se je začela v dopoldanskih urah z Mini Olimpijado, ki že leta poteka na ajdovskih osnovnih šolah in služi predvsem za promocijo športnih društev med otroki, ki se tako lažje odločajo pri izbiri športa, ki je njim primeren oziroma, ki jim je všeč.

Košarka, dan košarke, september 2013Po zaključku le te, pa se je središče mesta obarvalo v rdeče in bele barve. Na Lavričevem trgu, kjer je celotno dogajanje potekalo, so se začele vrstiti selekcije KK Ajdovščina. Od najmlajših, pa vse do veteranske ekipe, so se na, v ta namen postavljenem igrišču, zvrstile prav vse selekcije domačega kluba. Igralci in igralke (naj omenimo, da so bile v prireditev vključene tudi košarkarice KK Vipava, saj kluba zelo tesno sodelujeta pri razvoju košarke v Vipavski dolini) so tako lahko v celodnevni prireditvi pokazali vse, kar košarkarskega znajo. Manjkalo ni niti presenečenj in nagradnih iger, vzporedno z dogajanjem na igrišču pa je potekal tudi bogat srečelov, s katerim so domači košarkarji pridobili nekaj sredstev, ki bodo prišla v poštev pri nakupu opreme za mlajše selekcije kluba.

Košarka, dan košarke, september 2013Jan Zavrtanik, vodja mladinskega pogona KK Ajdovščina: „Zelo smo zadovoljni s tem, kako je naša prireditev uspela. Tokom dneva smo na igrišče uspeli spraviti približno 400 igralcev, igralk in otrok, ki so se prvič srečali s košarko. Mislim, da smo Ajdovcem uspešno uspeli prikazati delovanje v našem klubu, ki zadnjih nekaj sezon ambiciozno raste. Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem trenerjem, ki so poskrbeli, da je tekmovalni del prireditve potekal brezhibno. Zahvalil bi se tudi staršem in našim sponzorjem, ki so bistveno pripomogli k nabiranju nagrad za naš srečelov. Nenazadnje pa tudi velika zahvala tistim staršem, ki so pomagali pri organizaciji prireditve na dan dogodka in so bili prisotni praktično cel dan, nekateri že od petih zjutraj, pa vse do mraka. S takimi ljudmi okrog je skoraj nemogoče, da bi prireditev ne uspela! Upam, da se bo za košarko odločilo čim več lokalnih otrok.“