Člani Skakalnega društva POK že pridno trenirajo

datum: 12.09.2013
kategorija: Novice

Nedolgo nazaj ustanovljeni skakalni klub SK POK, ki združuje mlade nadobudne športnike iz Predmeje, Otlice in Kovka, se je začel predstavljati na raznih klubskih tekmovanjih po Sloveniji. Kljub temu, da so skakalci s svojimi treningi in prvimi skoki začeli šele konec meseca maja, je vidno napredovanje in veselje do obuditve tradicije na območju Gore.

Mladi iz SK Pok že pridno trenirajo, september 2013Pod ostrim očesom trenerja Mitje Velikonja in ob nesebični pomoči ter v sodelovanju s starši mladi trenirajo dvakrat na teden in se pridno pripravljajo na zimo, ko se bodo vključili v regijska in državna tekmovanja. Enkrat na teden skrbijo za kondicijsko pripravo, enkrat pa svoje sposobnosti preizkušajo na logaški skakalnici, za kar se klubu SK Logatec tudi najlepše zahvaljujemo, saj brez njihove pripravljenosti in pomoči, tako pri nabiranju opreme, kot tudi dovoljenju, da uporabljamo njihove skakalnice, naš klub ne bi mogel nadaljevati.

Udeležili smo se že dveh tekem. Na skakalnici v Ljubnem nas je zastopal Marko Polanc. Že na naslednji tekmi v Krškem, ki jo je organizirala tamkajšnja SK Gora, pa je bila udeležba večja, saj so se Marku pridružili še Jaka Leban in Sanja ter Teo Krivec. Njihov napredek je vsak dan večji in vsi skupaj se že veselimo nadaljnjih tekmovanj ter upamo na ugodno zimo, da bomo lahko začeli opravljati prve skoke na snegu. Naša največja želja pa je, da bi bili le-ti izpeljani že na lokaciji, na kateri bomo poskušali čim prej zgraditi tudi skakalnice.

Ker je interes kluba v prihodnje pridobiti večje število sponzorjev in seveda čim večje število mladih športnih navdušencev tudi iz širše okolice, ter uspešno sodelovanje z osnovnimi šolami, vabimo vse, ki imate interes, k sodelovanju z nami. V kolikor ste vi ali vaši otroci navdušeni nad smučarskimi skoki do te mere, da bi jih radi dali priložnost, da se v tem športu tudi poizkusijo, se lahko obrnete na trenerja Mitjo Velikonja, ki vam je na voljo na številki 051/357-535. Z veseljem vam bo odgovoril na vaša vprašanja.

Valentina Velikonja