Šole so se napolnile

datum: 02.09.2013
kategorija: Novice

Za varnost ajdovskih šolarjev v prvih šolskih dneh skrbijo tudi prostovoljci

Vsem 1622 osnovnošolcem iz občine Ajdovščina, ki so danes sedli v šolske klopi, želimo eno lepo in uspešno šolsko leto. Še posebej pa čestitamo 205 prvošolcem, ki jim današnji dan pomeni nov, pomemben in velik, življenjski korak. Srečno!

Prvo šolsko jutro je za nami, vseh 1622 šolarjev je varno prispelo do šole. Za 205 prvošolcev pa se je dan začel posebno svečano, saj so prvič zares prestopili šolski prag.

Največ prvošolcev so danes sprejeli v OŠ Danila Lokarja in podružnični šoli v Lokavcu, kar 74 od 565 učencev, kolikor jih je vseh skupaj. OŠ Dobravlje bo letos obiskovalo 467 učencev, v petih podružnicah – Skrilje, Vipavski Križ, Šmarje, Črniče, Vrtovin – pa so danes skupaj sprejeli 46 prvošolcev. Na OŠ Šturje so se veselili 57 prvošolcev, nekaj tudi iz podružnice Budanje, vseh učencev skupaj pa je 347. Še na Goro – na Otlici imajo 7 prvošolcev, 66 pa je vseh učencev. Na OŠ Col pa je letos vpisanih 21 prvošolcev ter 177 vseh učencev skupaj.

Z današnjim dnem pa se je začela tudi akcija Varna pot v šolo. Na vseh pomembnih križpotjih šolskih poti bodo še nekaj naslednjih dni dežurali prostovoljci ter pazili na varnost še precej počitniško razposajenih šolarjev.

Letos sodelujejo prostovoljci iz Planinskega društva Ajdovščina, AK Motosport, Rdečega križa Ajdovščina ter posamezniki. Videlo se jih bo že od daleč, saj bodo dobro označeni.Akciji Varna pot v šolo pa se pridružuje tudi Policijska postaja Ajdovščina.

Šolarjem želimo uspešno in ustvarjalno delo, pa veliko veselja ob druženju s prijatelji.