Tudi v drugo tekači na Angelsko goro pregnali vreme

datum: 26.08.2013
kategorija: Novice

2. gorski tek na Angelsko goro je bila na nedeljo, 25. avgusta 2013, skorajda edina športna prireditev, ki se ob strašljivih napovedih ni ustrašila vremena. Na startu je bilo kar 61 tekačev, prav vsi so upehani, a zadovoljni, prišli na cilj. Cilj pa je doseglo tudi ŠKTD Sinji vrh, saj se je tek že vključen v športno rekreativne in tekaške koledarje za prihodnje leto.

Najhitrejši ... Očitno se je vreme ustrašilo neizmerne zagnanosti in volje članov ŠKTD Sinji Vrh, ki se niso pustili pretentati strašljivim napovedim o vesoljnem potopu. In vse tako kaže, da so prav tekači pregnali oblake – če je na startu pri izviru Hublja še nekaj mezelo iz oblakov, se je na cilju, na Otlici, že pokazalo sonce.  

2. gorski tek na Angelsko goro, ki je letos štel tudi za pokal gorskih tekov Primorskih novic, se je trdno usidral v letni športni koledar.

Tokrat je bilo na startu 61 tekačev, kar je kar dobra polovica več od lani (40). Absolutno najhitrejši je bil tudi letos Simon Alič, z rezultatom 26,34, ki pa je tekel za 29 sekund počasneje kot lani. Najhitrejša med tekačicami je bila Daniela Da Forno (34,29). Najmlajši udeleženec se je teka udeležil že v drugo, Miklavčič Matej je svoj lanski rezultat izboljšal kar za 16 minut! Na Goro pa je tekel tudi Albert Lazar, in s svojimi 76 leti marsikoga spravil v zadrego.

Vsi tekmovalci so bili navdušeni nad organizacijo ter nad dobro pripravljeno progo. Da je bila organizacija tako tekoča, so poskrbeli člani ŠKTD Sinji Vrh, ki so k sodelovanju pritegnili tudi vsa ostala gorjanska društva ter domače lokalne turistične vodnice. Lojzka je skuhala odlično pašto, otliški šolarji in učiteljica Ivica Vidmar pa so poskrbeli za zabaven kulturni program na zaključni prireditvi s podelitvijo medalj.

Čestitke tekmovalcem, ki so z dobro voljo uspeli pregnati celo vreme. Predvsem pa si pohvale zaslužijo organizatorji. Gorski tek na Angelsko goro je nova in med tekači odlično sprejeta športna prireditev.