Ob premieri dokumentarca Primorska himna tudi razstava fotografij, nastalih na snemanju

datum: 22.08.2013
kategorija: Novice

Foto: Jožica Zafred

V petek, 23. avgusta 2013 ob 20. uri, bo v Dvorani prve slovenske vlade potekala premiera dokumentarnega filma Primorska himna, ki je nastal po scenariju Jadrana Sterleta in v režiji Tuga Štiglica. Hkrati pa bo v avli dvorane odprta zanimiva razstava fotografij avtorice Jožice Zafred, ki so nastale med snemanjem dokumentarca.

Foto: Jožica Zafred Premiera dokumentarca o primorski himni bo uvod v proslavljanje 70. obletnice od nastanka pesmi Vstajenje Primorske. Slovesnost ob odkritju spomenika bo namreč potekala dober teden dni kasneje, v nedeljo, 1. septembra 2013 ob 13. uri, za Križno Goro.  

Jožica Zafred je samostojna kulturna ustvarjalka na področju fotografije. Doma je iz bližnjega Krasa, zato ne čudi, da jo pritegnejo narava in ljudje. Še posebej se navdušuje nad dokumentarnimi prikazi lepot kulturne, entografske in naravoslovne dediščine.

V zadnjih mesecih je spremljala Jadrana Sterleta in Tuga Štiglica na njunih snemalnih poteh ter pridno fotografirala. Tako je nastal svojevrsten fotografski prikaz zgodbe o primorski himni, ki bo vsaj do sredine septembra na ogled v avli Dvorane prve slovenske vlade v Ajdovščini, v času trajanja prireditev. Ob razstavi bo izšel tudi katalog.

Vabljeni!

V nedeljo, 1. septembra 2013 ob 13. uri, pa se srečamo za Križno Goro, kjer bo veliko slavje ob odkritju spomenika Vstajenju Primorske.

Več informacij:

Spomenik Vstajenju Primorske

V kamen vklesan spomin na Vstajenje Primorske

PRIMORSKA HIMNA, premiera dokumentarca v petek zvečer v Ajdovščini

OBVESTILO

Zaradi velikega zanimanja za obisk slovesnosti v Križni Gori naprošamo vse skupine, ki se bodo na prizorišče odpravili z avtobusi, da svoj prihod napovedo Joštu Černigoju: jost.cernigoj@ajdovscina.si ali 05/36 59 128, s katerim se bodo pogovorili o logistiki prihoda. Hvala.