Konec tedna se bo pri nas teklo, plavalo, kolesarilo in celo streljalo z lokom ...

datum: 21.08.2013
kategorija: Novice

V nedeljo, 25. avgusta, bosta na območju naše občine potekali dve zanimivi tekmovalni prireditvi. Čeprav se »triatlon« in »gorski tek« na prvi pogled zdita zelo zahtevni prireditvi, pa sta 2. gorski tek na Angelsko goro in 1. kros triatlon Vogršček 2013 tekmovanji, prvenstveno namenjeni rekreativcem.

2. gorski tek na Angelsko goro

Start 2. gorskega teka na Angelsko goro bo pri izviru Hublja. Od tod se bodo tekači podali na 4.200 metrov dolgo progo ter prispeli na cilj 600 metrov više, pri cerkvi na Otlici.

Gorski tek šteje za točkovanje Primorskega pokala, prijave bodo sprejemali uro pred pričetkom teka, ki bo ob 9.30. Prijavnina za tekače je 12 evrov.

Če ne gre »za tečt«, bo šlo pa »za hodit«

Pohod se bo pričel uro in pol pred pričetkom teka, torej ob 8. uri, prijavnina za pohodnike je 6 evrov (vštet tudi topli obrok na cilju). Do tekaškega cilja bodo pohodniki prišli še pravočasno, da bodo lahko pričakali tekače.

Več informacij, z video opisom progre: Spletna stran ŠKTD Sinji vrh

Vtisi z lanskega, 1. gorskega teka

250 metrov plavanja, 3 kilometre kolesarjenja in prav toliko teka

Približno takšna bo vsebina 1. kros triatlona Vogršček 2013. Če ne zmorete vsega hkrati, lahko tekmujete tudi ekipno, v štafeti, torej si izberete eno disciplino ter poiščete še dva sotekmovalca za drugi dve.

Tekmovanje, ki ga organizira Triatlon klub Ajdovščina, je nezahtevno, namenjeno popularizaciji triatlona in rekreativnim športnikom. Dobrodošli pa bodo tudi obiskovalci in navijači.

Več informacij, z video opisom proge, pa na spletni strani Triatlon kluba Ajdovščina  

Dogodek podpira tudi Triatlon zveza Slovenije, že prihodnje leto pa bo vključen tudi v koledar slovenskega pokala. Domač klub pa ima prihodnje leto možnost organizirati tekmo evropskega ranga.

Najprej na Kovk, nato še na lokostrelsko tekmovanje

Športno bo to nedeljo tudi v Budanjah, od koder bodo že navsezgodaj zjutraj krenili na tradicionalni, že 27. pohod na Kovk. Po vrnitvi nazaj na izhodišče v športni park nad Budanjami bo tu potekalo družabno srečanje z zabavnimi igrami, turnirjem v pikadu ter plesom ...

Veselo se bodo družili tudi lokostrelci, ki bodo vse dopoldne streljali v tarčo na Odprtem prvenstvu občine Ajdovščina v lokostrelstvu. Tekmovanje je namenjeno šolskim kategorijam, časa, tarč in lokov pa bo dovolj tudi za neformalno tekmovanje odraslih. Če ste se torej zaželeli ustreliti puščico, potem v nedeljo nikar ne zamudite lokostrelskega tekmovanja - potekalo bo na lokostrelskem strelišču, tik ob športnem parku nad Budanjami.

Več informacij za oboje dogodkov v Budanjah na spletni strani ŠKD Budanje