Dobrodošli na Čavnu, na praznovanju 110. obletnice Planinskega društva Ajdovščina

datum: 03.08.2013
kategorija: Novice

V nedeljo, 4. avgusta 2013, bo pri koči Antona Bavčerja na Čavnu potekalo veliko praznovanje - domače Planinsko društvo Ajdovščina bo namreč bogato praznovalo 110. obletnico, saj je to eno najstarejših slovenskih planinskih društev.

 Hkrati pa bomo jutri na Čavnu obeležili še 120-letnico Planinske zveze Slovenije, 60 let Slovenske planinske poti, pa tudi 20. obletnico tradicionalnih letnih pohodov na Čaven, ki vedno potekajo v začetku avgusta. 

Več informacij o praznovanju 

Na naš Čaven vodi mnogo poti, vse so dobro označene. Iz Lokavca, Kamenj, morebiti celo Vrtovina ali Črnič bo pot nekoliko daljša, bolj proti vrhu se boste zapeljali, krajša bo pot. Od Predmeje je do čavenske koče približno dobro uro hoda. 

Lepo bo jutri na Čavnu, v hladu Trnovskega gozda, hkrati pa velja opozoriti - od koderkoli se boste jutri odpravili na našo goro, pazite, da boste dovolj zgodnji, da boste primerno opremljeni, predvsem OBUTEV naj bo dobra, pa tudi kakšna kapa s šiltom ne bo odveč. Pazite, da boste imeli s seboj dovolj količine, pa tudi, da boste še pravočasno odšli s Čavna v dolino, da vas na poti ne bo ujela noč. 

Se vidimo na velikem planinskem praznovanju na Čavnu!