Nadvse uspešni in pripravljeni na nove izzive

datum: 02.08.2013
kategorija: Novice

Mladinski hotel Ajdovščina v prvi polovici leta beleži velik porast gostov. Z znižanjem cen nočitev pa je naredil še dodaten korak bliže k željam novih potencialnih gostov.

Navkljub eni bolj mrzlih in zasneženih zim zadnjega desetletja, predvsem pa gospodarski krizi ter padcu kupne moči potrošnikov, so gostje ajdovskega mladinskega hotela:

- v prvih treh mesecih leta 2013 opravili 867 nočitev, kar je 151% več kot leto poprej, v prvi zimski sezoni mladinskega hotela;

- v prvem polletju letošnjega leta pa 1551 nočitev, kar je 42% več kot leta 2012.

Trenutna kupna moč potencialnih gostov Mladinskega hotela Ajdovščina (tako tujih kot domačih), rast inflacije, zvišanje davčne stopnje in druge tegobe gospodarske krize v zadnjih dveh letih vplivajo na gostov izbor kje bo prenočeval. Vedno več odločitev gostje sprejemajo na podlagi cene, ki ji vedno pogosteje dajejo prednost pred kakovostjo storitev.  

Analiza cen nočitev konkurenčnih mladinskih hotelov – hostlov ter hostlov v Mladinski mreži MaMa, ki so bili financirani iz istega programa kot Mladinski center in hotel Ajdovščina, govori o znižanju cen nočitev v zadnjem letu. Razlogi so predvsem v trenutnih gospodarskih razmerah ter znižanju kupne moči gostov, kar so povedali tudi vodje hostlov. Prav zato se je tudi ajdovski hostel odločil znižati cene nočitev. Po novem lahko v prijetnem ambientu ajdovskega mladinskega hotela, kjer ozračje hladi bližnji Hubelj, prespite za 2 evra ceneje, kot doslej. Rezervirajte svojo noč!

Vsekakor pa tudi vračanje sedaj že stalnih gostov priča o njihovem zadovoljstvu in kakovosti opravljenih storitev, za katere se trudi kolektiv Mladinskega hotela Ajdovščina. S spremembo – znižanjem cen nočitev – pa so napravili še korak bliže željam potencialnih novih gostov.

Kdo so gostje našega hostla?

Ekipa Mladinskega hotela Ajdovščina se je odločila, da bo po novem kot zanimivost objavljala število in nacionalnost svojih gostov. Po mestu je namreč velikokrat slišati vprašanja v stilu: »…ma kej kdu sploh spi tm, u Palh?...«, »Ma ski bi kdurkoli pršu spat u hostl u Wajdušno?« in podobna vprašanja.

Od kod so bili gostje ajdovskega hostla v prvi polovici 2013