Dramska skupina ŽAR uprizorila pravljico iz Benečije – Ljubica in Arpit

datum: 01.08.2013
kategorija: Novice

Dramska skupina ŽAR bo v soboto, 3. avgusta ob 20. uri, v prostorih MC Hiše mladih v Ajdovščini, predpremierno uprizorila lutkovno predstavo Ljubica in Arpid. Pravljica izvira iz Benečije, priredba je delo Ade Bačar, mentorice skupine. Vabljeni na ogled!

Mjuta Povasnica, skrivnostna pripovedovalka pravljic je poslušala legende po slovenskih vaseh in zamejstvu.  Tako je iz Benečije ohranjena pravljica LJUBICA IN ARPIT, o strašnem velikanu, ki je prežal na predrzne in neprevidne pastirje, ki so ovčice in kozice vozili na pašo preblizu globoke soteske reke Nadiže. Izdala jo je založba Lipa iz Špetra. Vsebina prinaša poučno zgodbo - potrebno je spoštovati nasvete starejših in pomagati tistemu, ki se  znajde v stiski. Za lutkovno skupino ŽAR Društva MOST jo je ubesedila in pripravila naša lutkovna ustvarjalka ADA BAČAR, ki pove: "Z igro bomo ponesli na gostovanja  dve imeni: Milana Klemenčiča – lutkarja, slikarja in fotografa ter Stanislava Bačarja, ki je sestri Adi 40 let pomagal pri njenem lutkovnem ustvarjanju."

Člani dramske skupine ŽAR so že od marca naprej v aktivnih pripravah za predstavo. Trenutek, ko se bo začela resnično odvijati pred očmi gledalcev, ko bo zaživela na odru, se hitro bliža. V soboto, 3. avgusta 2013 ob 20. uri, bo lutkovna predstava Ljubica in Arpit prvič uprizorjena pred publiko – tokrat predpremierno. Premiera pa bo počakala na začetek letošnje kulturne sezone.

Predstava je namenjena vsem – otrokom in odraslim. Namen ustvarjalcev predstav je, da vas razveselijo in vas za nekaj trenutkov popeljejo v čarobni lutkovni svet. Vabljeni!