Šagra v Skriljah in 3. Skrlanske igre - ta konec tedna!

datum: 17.07.2013
kategorija: Novice

Sredi vasi se ponosno dviga baročna cerkev sv. Marjete

Ta konec tedna bo pestro in zanimivo v Skriljah, kjer bodo v sklopu šagre sv. Marjete potekale tudi že 3. Skrlanske igre. Letos bodo še posebej zanimive, saj bo sodelovalo kar 10 ekip iz domačega in sosednjih krajev. Vabljeni!

Cerkev v Skriljah je posvečena sv. Marjeti, ki goduje 20. julija. Zadnjih nekaj let Skrlani uspešno oživljajo šagro, ki bo letos prerasla svoje meje. Letošnja šagra sv. Marjete bo zavzela soboto in nedeljo, 20. in 21. julija.

Sobotni večer bo  potekal v zabavno-tekmovalnem duhu, potekale bodo že 3. Skrlanske igre. Že lani se je Skrlanom pri njihovih igrah pridružila ekipa iz Stomaža, letos pa bo tekmovanje hudo napeto. Med seboj se bo namreč pomerilo kar 10 ekip iz Kamenj, Dobravelj, Ceste, Stomaža in domačih Skrilj. Tekmovali bodo v štirih Skrlanskih igrah, z veliko smeha, vode in napetost. Od pravega tekmovalnega duha se bo kar kadilo, kar zna biti še posebej zabavno za obiskovalce. 

Večer bodo začinili Črni tulipani in voditelj Grega Kravos, ki bo stopnjeval napetost.

V nedeljo, 21. julija zvečer, pa bo čas za družabni ples - za glasbo bo poskrbel domači duo Paškvan, zabava se bo pričela ob 18. uri.

Vabljeni torej v Skrilje! Pridite se zabavat, spodujat svojo ekipo, čestitat zmagovalcem, ki bodo poleg mamljivih nagrad prejeli tudi tradicionalne pokale - skrle.