Grajska mivka poživlja poletje v Ajdovščini

datum: 15.07.2013
kategorija: Novice

Foto Jure Makovec

Dober teden mineva od odprtja igrišča z mivko in začetka Poletja na grajski mivki, ki nam ga omogoča Rokometno društvo Mivka. Ideja je dobra in se je očitno prijela, saj je v grajskem obzidju zelo živahno – dopoldne potekajo otroške ustvarjalne delavnice, popoldne se tu srečujejo rekreativci na igrah rokometa, nogometa, odbojke, frizbija … ob koncih tedna pa potekajo prava tekmovanja. Vabljeni!

Zumba na mivki - ob ponedeljkih in sredah zvečer! Foto Jure Makovec Kar 150 ton neoporečne mivke so pripeljali iz Litije v Ajdovščino, organizatorji pa so za vzpostavitev igrišča potrebovali in tudi uspešno pridobili celo vrsto dovoljenj in soglasij. Rekreativno-družabno dogajanje za gradom je takoj podprla tudi Občina Ajdovščina.

Organizatorjem je nekaj malega preglavic poskušala narediti burja, pa so jo ukrotili z gostimi mrežami in s ponjavo, s katero ob močnem vetru pokrijejo mivko.

Valter Birska je odigral otvoritveno nogometno tekmo na grajski mivki. Foto Jure MakovecNa grajski mivki je živahno ves dan. Dopoldnevi so namenjeni najmlajšim, MDPM in MC Hiša mladih namreč tu izvajata svoje programe za aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa. Delavnice so brezplačne, lahko se jim kadarkoli pridružite.

Popoldnevi in večeri pa so namenjeni športnim in rekreativnim navdušencem. Poleg športnih iger je mivka odlična podlaga za zumbo in aerobiko.

Peščeno igrišče pa je mogoče tudi najeti za lastno zabavo, cena najema je 8 evrov na uro.

Dopoldnevi z otroci na grajski mivki. Foto shTa teden se bo na grajski mivki dogajalo:

ponedeljek, 15. 7.

ob 10.00 predstavitev rokometa na mivki

19.30 zumba na mivki

torek, 16. 7.

19.30 - aerobika na mivki

sreda 17. 7.

ob 10.00 predstavitev rokometa na mivki

19.30 zumba na mivki

četrtek 18. 7

19.30 aerobika na mivki

sobota, 20. 7.

Futsal turnir na grajski mivki, predviden začetek ob 16.00; prijave do petka 19. julija 2013, do 20h, takrat bo tudi žreb v grajskem obzidju.

Informacije 040 576 303 ali rkmivka@gmail.com