Na študijskem obisku finskih mladinskih centrov

datum: 12.07.2013
kategorija: Novice

Studijski obisk MC-jev na Finskem - Pocitniske hiske v MC Hyvarila

10 predstavnikov Mladinske mreže MaMa (MladinskA MrežA) se je sredi junija odpravilo na enotedenski študijski obisk finskih mladinskih centrov. Namenili so se na ogled nacionalnih mladinskih centrov, ki naj bi bili v svoji zasnovi precej podobni mladinskim centrom s hostli v Sloveniji. V sklopu projekta MCH turizem Mreže MaMa, katerega osrednji namen je razvoj in vzpostavitev skupnega marketinga za mladinske centre s hostli, se je ekipi 5-ih članov Mreže MaMa pridružilo še 5 predstavnikov Mladinskih centrov in hotelov, in sicer iz Ajdovščine, Celja, Krškega, Šmartnega ob Paki ter Velenja.

Namen študijskega obiska je bil spoznavanje načina delovanja nacionalnih mladinskih centrov na Finskem: delovanje njihove nacionalne mreže; programe, ki jih izvajajo za mlade; načine, kako povezujejo mladinsko delo s turističnim principom; predvsem pa, kakšno je razmerje in sodelovanje z državo oz. občinami ter podjetji kot ustanovitelji.

Potovali so iz Brnika, preko Helsinkov in Kuopija, na ogled mladinskega centra Hyvärilä, pri kraju Nurmes, od tam pa so se odpravili v mladinska centra Metsäkartano in Piispala. Za konec pa so si ogledali še centra Villa Elba ter Marttinen od koder so preko Tampere in Helsinkov poleteli domov.

S kakšnimi vtisi so se vrnili, koliko koristnih informacij so pridobili, katere dobre prakse bodo poskušali udejaniti tudi doma - o vsem tem obširno pišejo na spletni strani domačega MC in hotela Ajdovščina, katerega vodja Matej Likar se je udeležil študijske ture. Kliknite za ogled!

 

Projekt delno sofinancira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se financira iz Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, 4. Razvojne prioritete Enake možnosti in spodbujanje socialne vključenosti, 4.1. prednostne usmeritve Enake možnosti na trgu dela in krepitev socialne vključenosti.