Prva »Ekstremna sreda« z ekstremnim gostom – Ironman Denis Šketako

datum: 11.07.2013
kategorija: Novice

Foto Anja Korenč

Bogati ponudbi počitniških dogodivščin v Ajdovščini se je sinoči pridružila še »Ekstremna sreda« v Baru Hiše mladih v Palah. Prvi »ekstremni sredin« gost je bil Denis Šketako, triatlonec iz Hrastnika.

Foto Anja Korenč Skupaj z Denisom se je skozi ekstremno prijeten in dolg večer predstavil tudi direktor in lastnik domačega podjetje MSI Lab, Matic Batagelj, ki skrbi za Denisovo kariero od A do Ž.

Denis je prvi Zasavec, ki je uspešno zaključil Ironman, najzahtevnejše triatlonsko tekmovanje na svetu. Denis Šketako je pripovedoval o sebi, predstavil je svoje treninge in način življenja. Mladenič (letnik 1988) je od nekdaj kazal zanimanje za šport, začel pa je s košarko, ki jo je treniral kar 14 let. Resno se je s triatlonom pričel ukvarjati leta 2010, zasvojil ga je »Ironman« … Za ekstremnega športnika v celoti skrbi ajdovsko podjetje MSI Lab. Kaj vse spada v ta paket, je povedal Matic Batagelj.

Triatlon je v zadnjem času v Ajdovščini zelo aktualen, pred kratkim je bilo ustanovljeno tudi društvo, ki združuje ljubitelje triatlona, prav temu gre verjetno pripisati odličen obisk prve »ekstremne srede«. Obiskovalci so pokazali veliko zanimanja in debata bi se lahko nadaljevala, vsekakor pa jo bo vredno še ponoviti.

Tudi vas zanimajo ekstremni športi in športniki?"Ekstremne srede" bodo potekale ves julij, vsako sredo zvečer, v Baru Hiše mladih v Palah. Če bo dovolj zanimanja, jih bodo raztegnili še na avgust. Vabljeni!