43. srečanje vzgojiteljev dijaških domov Slovenije je potekalo v Ajdovščini

datum: 10.07.2013
kategorija: Novice

V Ajdovščini je konec junija, pod okriljem Društva vzgojiteljev dijaških domov Slovenije (DVDDS), potekalo že 43. strokovno srečanje vzgojiteljev vseh dijaških domov. Glavno vlogo pri organizaciji je prevzel Dijaški dom SŠ Veno Pilon Ajdovščina, ki je poskrbel za bogat program srečanja.

Po skupščini društva, na kateri je bila za novo predsednico društva izvoljena Tina Vrčon iz Dijaškega doma Ajdovščina, je sledilo strokovno predavanje ga. Alenke Kafol. V popoldanskem času so lahko udeleženci (teh je bilo okrog 50) izbirali med ogledom Ajdovščine ter ogledom Vipavskega križa in nasada češenj. Dan smo zaključili v družbi lokalnega vinarja g. Lemuta (vinska klet Tilia), razveselile pa so nas tudi gospodinje iz Planine s svojim izvirnim nastopom.

Naslednji dan so nas sprejeli v CIRIUSu v Vipavi, kjer nam je ravnateljica, ga. E. Žgur, predstavila zavod, nato pa nam je ga. K. Bucik predstavila njeno bogato delo in delovanje plesne skupine Vrtiljak. Sledil je krajši ogled Vipave, nato pa smo se povzpeli na nanoško planoto. Dan smo sklenili v družbi ga. V. Likar, ki nas je popeljala v svet zdravilnih rastlin. Srečanje smo zaključili zadovoljni in prav vsak od udeležencev je bil navdušen nad našo prelepo dolino, obenem pa so nam položili na srce naj tudi sami cenimo domače kraje in bogato zgodovinsko zapuščino ter jo ohranjamo. O mnogih stvareh je danes v Ajdovščini žal mogoče le poslušati, saj jih je zob časa in malomaren odnos tako načel, da od njih ni kaj veliko ostalo. Kljub temu pa so udeleženci odnesli s seboj košček naših krajev v obliki spominka »Recepti naše none«, ki nam ga je pripravil VDC Vipava

Med bogatim programom je bilo veliko časa za izmenjavo izkušenj, misli in pogledov, predvsem pa za mnoge besede spodbude, dobrih želja in pozitivne energije, ki nam bodo v za dijaške domove ne ravno lepih časih še kako prav prišle.

Zapisala:Tina Vrčon