Nogomet se vrača v svoje mesto – 2. nogometni turnir mesta Ajdovščina

datum: 05.06.2013
kategorija: Novice

Tako živahno, kot je bilo na mestnem nogometnem stadionu ta konec tedna, pa že dolgo ni bilo. Na 2. mednarodnem nogometnem turnirju mesta Ajdovščina je nastopilo 86 ekip mladih nogometašev ter nogometnim nostalgikom vlivalo upanje, da se nogometna vročica vrača nazaj.

2. nogometni mednarodni turnir - junij 20132. mednarodni nogometni turnir mesta Ajdovščina v organizaciji Nogometne šole Ajdovščina je v soboto in nedeljo, 1. in 2. junija, na mestni nogometni stadion privabil 86 ekip mladih nogometašev iz treh držav, kar pomeni več kot 1200 udeležencev!

Mladi športniki so tekmovali v 7 kategorijah. Vsi udeleženci iz najmlajše kategorije U6 so zmagali že z udeležbo, kar je bilo posebno sporočilo turnirja, in prav vsi so dobili medalje. V kategoriji U7 je Koper v finalu premagal Domžale, domača ekipa Nogometne šole Ajdovščina je bila po dobri igri izločena po drugem delu tekmovanja. V kategoriji U8 je Vipavi za las ušla zmaga, ki je po finalu pripadla ekipi Triglav. Domača ekipa NŠA je z »naj vratarjem« kategorije, Vidom Stibiljem, pristala na 4. mestu. Pokal kategorije U9 je odšel v Domžale, domači so se trdo borili do četrtfinala, nato pa so jih z 1 : 0 porazili Sežančani. So se pa dan kasneje odlično borili proti starejšim vrstnikom U10. V tej kategoriji je zmaga odšla k ekipi Ilirije, ekipa NŠA je tekmovanje zaključila v četrtfinalu. Pokal kategorije U11 hrani ekipa Tolmin-Idrija, ki je v finalu premagala Cerknico. Za las je polfinale ušel domači ekipi NŠA, čeprav so tekmo zaključili z neodločenim izidom, jih je »odnesel« gol razlike. V najstarejši kategoriji U12 pa so slavili Koprčani, pa tudi domači, ekipa NŠA U12 je namreč turnir zaključila na 2. mestu, čestitamo!

2. nogometni mednarodni turnir - junij 2013Turnir je odlikovala odlična udeležba kakovostnih ekip, ki spadajo med najboljše v Sloveniji. Domači nogometaši iz Nogometne šole Ajdovščina pa so se izkazali za konkurenčne, dobro delo se pozna prav pri vseh ekipah.

Izkazali pa so se tudi starši mladih športnikov, ki so pokazali veliko vnemo in pripravljenost ter so na različne načine pomagali pri organizaciji turnirja.

Še več pa v prihodnji številki Ajdovskih novic ...

Foto: Bojana P. Kompara