Veselje ob ponovnem začetku gradnje nove osnovne šole

datum: 31.05.2013
kategorija: Sporočila za javnost

V prostorih Občine Ajdovščina sta danes župan Občine Ajdovščina Marjan Poljšak in direktor novomeškega gradbenega podjetja Begrad Franc Panjan podpisala pogodbo o izgradnji nove osnovne šole Danila Lokarja v Ajdovščini. Podjetje je bilo na javnem razpisu izbrano kot najugodnejše. Slabo polovico stroškov za izgradnjo bo primaknilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Podpis pogodbe- izgranja OŠDL-31maj013Župan Marjan Poljšak je vesel, da se projekt nove ajdovske šole vendarle nadaljuje. Gradnjo so zaustavljali gospodarska kriza, propad največjega domačega gradbinca ter razveljavljen razpis. »Verjamem, da bo zadeva zdaj tekla tako, kot je zastavljena in upam, da je noben dogodek ne zamaje več,« je povedal župan, ki zaupa izbranemu podjetju. Urejena so tudi vsa razmerja s šolskim ministrstvom, ki bo v letih od 2013 do 2018 prispevalo 46,24 % vrednosti upravičenih stroškov v obliki nepovratnih sredstev. Preostanek do celotne vrednosti bo zagotovil občinski proračun.

OŠDL-render, maj 2013Projekt je predstavila projektantka Nada Curk Gomilšek. Šola je umeščena na rob urbanega naselja, proti severozahodu je zaradi burje zaprta, odpira se v smeri proti mestu. Povezana bo s telovadnico Športnega centra Ajdovščina, ki je v neposredni bližini. Gre za tehnično zahteven objekt, poudarja projektantka, ki bo spremljala gradbena dela ter je izvajalcem ponudila vso pomoč.

Več podatkov o šoli

Posla je bil vesel generalni direktor podjetja Begrad d.o.o. iz Novega mesta, ki je na drugem razpisu oddalo najustreznejšo ponudbo za izvedbo gradnje nove šole. Podjetje je še eden redkih slovenskih gradbincev, ki kljubuje težavam branže v krizi. Podjetje ima bogate reference, med drugim so gradili tudi medicinsko fakulteto v Mariboru. Direktor Franc Panjan pozna dolgo zgodbo in zaplete okoli izgradnje nove šole ter se zaveda vseh pričakovanj.

Podpisu pogodbe so prisostvovali tudi predstavniki uprave in šole, kjer se zelo veselijo novih prostorov, ki bodo na voljo za vselitev čez dobro leto in pol.