Dobrodelnost napolnila Dvorano prve slovenske vlade do zadnjega kotička

datum: 28.05.2013
kategorija: Novice

Letošnji izbor glasbenikov za zdaj že tradicionalni dobrodelni koncert je Venčku Petriču odlično uspel. Gal in Severa Gjurin s skupino Čedahuči so napolnila Dvorano prve slovenske vlade do zadnjega kotička.

Venčko-dobrodelni koncert Gal in Severa, maj 2013Aktivistka Elena Pečarič, podpredsednica društva YHD za teorijo in kulturo hendikepa, je uvodoma poudarila, da članom društva ogromno pomeni napolnjena dvorana. Denar je pomemben in potreben, še bolj kot to pa je pomembno razumevanje soljudi. Obiskovalci so z nakupom vstopnice za koncert na svoj način izrazili strinjanje in izrekli podporo Venčku Petriču in društvu YHD, ki si prizadeva za neodvisno življenje hendikepiranih. Venčko brez stalne pomoči nebi zmogel živeti. In ker državni mlini meljejo zelo počasi, vmes pa se celo ustavljajo, ne gre čakati na pomoč in solidarnost države. Zato si invalidi poskušajo pomagati sami.

Venčko-dobrodelni koncert Gal in Severa, maj 2013Dobrodelni glasbeni dogodek je tako postal že tradicionalen, letos pa mu je prvič uspelo napolniti dvorano do zadnjega kotička. Gal in Severa sta se odpovedala honorarju, še več – tudi izkupiček od vseh po koncertu prodanih zgoščenk sta poklonila za dober namen.

Po resnično izvrstnem koncertu je sledilo druženje ob dobrotah, ki so jih pripravile članice Društva gospodinj s Planine, predstavili pa so se tudi domači vinogradniki.

Venčko-dobrodelni koncert Gal in Severa, maj 2013Hvala vsem, ki podpirate Venčka in njegovo prizadevanje za normalno življenje.