Gal in Severa Gjurin na dobrodelnem Venčkotovem koncertu - to soboto!

datum: 23.05.2013
kategorija: Novice

V soboto, 25. maja zvečer, bosta v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini nastopila Gal in Severa Gjurin, ki sta v goste povabila še skupino Čedahuči. Brat in sestra Gjurin bosta nastopila dobrodelno, zbran denar ob vstopnic bo namenjen programu Neodvisno življenje hendikepiranih. Vstopnice so v predprodaji na TIC Ajdovščina v Palah in v Turistični agenciji Marco Polo v mestu Ajdovščina. Ne zamudite odlične glasbene predstave za dober namen!

Koncert Gal in Severa Gjurin, za neodvisno življenje hendikepiranih, maj 2013Gal in Severa Gjurin, brat in sestra, odličen glasbeni duo na slovenski pop sceni, to soboto prihajata v Ajdovščino, kjer bosta godla za dobrodelni namen, s podporod skupine Čedahuči.

Gal Gjurin je multiinstrumentalni glasbenik, pevec, pesnik, avtor, producent, ... V svoji glasbeni karieri je prejel že veliko glasbenih in literarnih nagrad, predvsem pa se je s svojo avtorsko glasbo uvrstil med zimzelene slovenske avtorje. Njegova glasba se je skozi leta spreminjala, izpopolnjevala in zorela. Zadnja albuma - Srce in Duša in telo - pa sta ga dokočno zapisala v zgodovino slovenske pop glasbe ter ga približala zelo široki množici poslušalcev. Njegova glasba in besedila, predvsem pa njegovi koncerti, veljajo za prave energijske bombe, ki običajno za sabo puščajo bučne aplavze in stoječe ovacije.

Severa Gjurin je pevka, ki slika melodije in slikarka, ki poje podobe. Začara nas z angelskim glasom, ki je topel, iskren. Njen vokal se te dotakne v dno duše. Peti je začela z zasedbo Olivija, odtlej sodelovala z mnogimi glasbeniki in v mnogih glasbenih projektih ter se potepala po koncertnih dvoranah doma in po Evropi. Njen zadnji album je nastal v sodelovanju z Borutom Činčem - Časovne skice.

Po koncertu pa sledi še pogostitev, ki jo Venčku tradicionalno pripravljajo članice Društva gospodinj z njegove rodne Planine pri Ajdovščini. Da bo okusno, ni treba posebej poudarjati, postregle bodo s svojimi dobrotami, pa s češnjami in domačim vinom.

Namen tradidionalnega dobrodelnega koncerta je pomoč programu Neodvisno življenje hendikepiranih. Pobudnik dobrodelnih koncertnih dogodkov v Ajdovščini je Venčko Petrič, član društva YHD, ki je organizator. Venčka je multipla skleroza prikovala na invalidski voziček, poleg tega pa, tako kot mnogo drugih invalidov, za samostojno življenje nujno potrebuje pomoč v obliki osebne asistence. Država se žal prepočasi odziva, življenje pa ne čaka, zato si Venčko, skupaj z ostalimi člani društva, želi pomagati sam.

Pravzaprav se za pomoč obrača na vas z odličnim in poštenim predlogom - za vaš dobrodelni prispevek boste dobili odličen, vrhunski glasbeni dogodek, ki ga nikakor ne gre zamuditi! 

Vstopnice so v predprodaji na TIC Ajdovščina ali v Turistični agenciji Marco Polo - predprodajna cena je 10 evrov, na dan koncerta pa bo vstopnica 12 evrov.