Promocija olimpijskih vrednot

datum: 22.05.2013
kategorija: Novice

Primož Sulič, vodja športnih programov Zavoda za šport in sekretar Športne zveze Ajdovščina, se je kot predstavnik Slovenije sredi maja mudil na seminarju mednarodne olimpijske akademije v Grčiji, v mestu Olimp.

Tam so se zbrali športni funkcionarji, predstavniki stotnije držav iz vseh kontinentov. Namen srečanja je bilo izobraževanje o promociji olimpizma ter izmenjava izkušenj in pozitivnih praks iz različnih držav.

Razpravljavci so skozi debate ugotovili, da je področje izobraževanja olimpijskih vrednot po svetu še razmeroma premalo prepoznavno in bi ga bilo potrebno vključevati v splošne izobraževalne sisteme.

Primož Sulič je predstavil prakso na tem področju v Ajdovščini, kjer smo razmeroma uspešni na področju organizacije športa, na promociji olimpizma pa bi lahko naredili več.

Brigita Langerholc je našim najmlajšim pokazala prve korake v atletske športe Zavod za šport Ajdovščina je v sodelovanju s Slovensko olimpijsko akademijo 14. maja organiziral olimpijske urice ter Cicibanov majski tek za predšolske otroke. Najmlajše je navdihovala slovenska olimpijka, atletinja Brigita Langerholc. To je bil začetek novega izobraževalnega cikla na področju organizacije ajdovskega športa in rekreacije, s kakršnimi bodo tako na Zavodu za šport Ajdovščina, kot na Športni zvezi Ajdovščina, še nadaljevali.