Modna vstaja na MC tednu mode 2013

datum: 20.05.2013
kategorija: Novice

Danes se pričenja MODNA VSTAJA - pod tem naslovom namreč poteka letošnji MC teden mode. Gre za daleč največji modni dogodek v mestu, skozi ves teden se vam ponujajo zanimive prireditve, pogovori, razstave ... Začenja pa se nocoj, z odprtjem razstave modne fotografinje Ane Gregorič.

Modna vstaja MC tedna mode 2013 vam v tem tednu prinaša:

- RAZSTAVE: ves teden bo v prostorih Galerije Hiša mladih na ogled fotografska razstava modne fotografinje Ane Gregorič, v hodniku Mladinskega centra pa Anje Korenč.  

- MODNA DELAVNICA ZA NAJMLAJŠE: v popoldanskih urah bo v torek, 21. maja 2013 na sporedu čisto posebna modna ustvaralnica namenjena najmlajšim. Vodila jo bo Barbara Kožlin. Delavnica je brezplačna in prične ob 17h.  v

- MODNE REVIJE: v petek in soboto s pričetkom ob 20. uri bodo na sporedu predstavitve izdelkov (oblačil in nakita) mladih modnih ustvarjalcev; modne revije bodo potekale v Baru Hiša mladih z posebnimi vizuelnimi dodatki.

S svojimi kolekcijami se nam bodo predstavili; Tina Gorkič, Tanja Grželj Zorn, Nika Torkar, Malvina Stankute, Janina Zibireva, Zarja Predin, Tjaša Černe, Aleata Jewelry, Vandali Morale in Tjaša Mavrič.

Teden mode 2013, okusi modne poizkuševalnice- MODNA POIZKUŠEVALNICA je letošnja novost v programu Tedna mode, na sporedu pa bo v četrtek, 23. maja 2013, ob 20h. na kateri bosta svoj prefinjeni slow food predstavila blogerja BRATINOV (Miha Bratina - http://bratinov.si/ ) in SERVANTLESS COOK (Peter Bajnoci), pridružila pa se jim bo še mojstrica v slaščičarstvu ter študentka modnega oblikovanja ERIKA JERKIČ. Za glasbeno akustično kuliso vam pripravljamo čisto posebno presenečenje, saj bo oder Bara Hiša mladih zasedla TINKARA KOVAČ.  Osrednji četrtkov dogodek pa bo vsekakor modni klepet v živo "Moški o modi", kjer bomo predstavili moški pogled na modni svet. Klepet bo moderiral Matej Repič.

- UMETNIŠKA TRŽNICA ali Art market: v soboto od 13.00 do 21.00 bo na letnem vrtu postavljena umetniška tržnica s številnimi stojnicami, na katerih bo moč kupiti raznovrstne modne izdelke, predvsem pa nakit in druge modne dodatke, ki jih izdelujejo mladi slovenski umetniki iz vse Slovenije. Obenem bo potekala tudi Izmenjava oblačil.

Vabimo vas, da nas obiščete in se o največjem večdnevnem modnem dogodku na severnem Primorskem prepričate na lastne oči.