Koncert generacij - žur desetletja!

datum: 14.05.2013
kategorija: Novice

Tako dobrega žura, kot nam ga je Dam-fest pripravil na drugo majsko soboto, pa v Ajdovščini že dolgo ni bilo! Koncert generacij je združil generacije – na odru in pod njim.

koncert generacijStari bendi, katerih mladostno srčni glasbeniki so v zadnjih mesecih zavzeto vadili po raznih dvoranah, vežah in garažah ter nazaj v divje ritme zbujali prste in glasilke, so navdihovali današnje glasbene zasedbe, katerih mladci so spoštljivo opazovali in presenečeno ugotavljali, da »tastarih« ne gre odpisati, še več, da sploh niso slabi in da še zmeraj znajo narediti dober žur.

koncert generacijDa je bil žur res dober, verjetno daleč najboljši v zadnjem desetletju, pa je predvsem zasluga publike. Mame in hčere, očetje in sinovi, vnuki, none, nonoti … Vse generacije so se trle pod odrom, vsak bend je imel svoje fene. Starejši bendi so prihajali na oder, večji transparenti so se vili nad publiko, glasneje so jih njihovi navijači podpirali. Noro in nepozabno.

Več kot 20 bendov različnih letnikov se je zvrstilo na odru Koncerta generacij 2013, o vsakem smo izvedeli tudi kratko zgodbo, po abecedi so to: Abadon, Ad-hoc, Antioksidanti, Big Bibls, Brothers Band, Climax, ElaBanda, Elvis Jackson, Harry, Mr. Jack, Nočne ptice, Pietrosi, Real life version, Sabalmoza, Selfmade, Skalp (v stari zasedbi) Strelovod, Šeiki, The Hoax Program, The Jokers, TNT. Podrobneje vam jih bomo predstavljali v prihodnjih številkah Ajdovskih novic.

koncert generacijZa kulinarično popestritev dogodka pa je poskrbela naša Julie iz Gostilne, ki je na koncertu generacij kuhala skupaj z ekipo svojih sotekmovalcev iz resničnostnega šova – zdravo in zabavno.

Organizator, podjetje Dam-fest, se je resnično potrudil, da je program potekal tekoče ter da je zelo dobro obiskana prireditev minila v izredno pozitivnem vzdušju. To je bila resnično nepozabna glasbena poslastica – generacij za generacije.

koncert generacij