Majska praznovanja v Ajdovščini

datum: 07.05.2013
kategorija: Novice

Maj je mesec, ko Ajdovščina praznuje. Osrednje občinsko praznovanje s podelitvijo najvišjih priznanj zaslužnim je že minilo, pred nami pa je cela paleta vsakovrstnih družabnih dogodkov.

Vabljeni med Šmarenske griče, petek, sobota in nedelja, 10., 11. in 12. maj

Na krajevni praznik Med Šmarenskimi griči poteka tudi zanimiv pohod Čez Školj in Tibot, na čelu katerega koraka osliček, otovorjen z osvežilnimi pijačami Konec tedna, ki je pred nami, bo zaznamoval krajevni praznik v Šmarjah – praznovanja so se z rock koncertom pričela že na predvečer občinskega praznika, tokrat pa organizatorji napovedujejo vrhunec.

Petkov kulturno-etnološki večer bo okronalo odprtje razstave 3. ekstempora Med šmarenskimi griči – razstava bo postavljena po tradicionalnih šmarenskih »gasah« in bo na ogled vse dni trajanja praznovanj;

Sobota se bo dogajala na Vrtovčah, kamor vabijo na briškolijado in na veselico.

Nedelja se bo pričela že zjutraj, ko bomo z osličkom Sivkom na čelu krenili na 4. pohod Čez Školj in Tibot.

Natančen program dogajanj

Ne zamudite vampirske predstave!

Med dobrim in zlom, maj 2013Med dobrim in zlom nosi naslov predstava Nike Kobol, v izvedbi Dramskega krožka OŠ Danila Lokarja Ajdovščina in pod režijsko taktirko Petra Avbarja. Premiera gledališke predstave s primesmi stripa, odlično glasbeno opremo ter svetlobnimi in drugimi efekti, je navdušila v februarju. V petek in soboto, 10. in 11. maja ob 19. uri, bo ena redkih priložnosti za ogled predstave v Dvorani prve slovenske vlade. Ogled priporočamo starejšim od 12 let, ljubiteljem vampirjev ali gledališkim sladokuscem.

 

S starodobniki na potep po Vipavski dolini

20. rally Vipavska dolina, plakatV soboto, 11. maja, se bodo skozi Vipavsko dolino zapodili starodobniki na jubilejnem, 20. rallyu starodobnih vozil Vipavska dolina. Okrogla obletnica je štart dirke premaknila v staro mestno središče, na Lavričev trg, od koder se bodo jekleni lepotci zapodili na parkirišče najboljšega soseda na robu mesta, kjer bodo pokazali vse svoje spretnosti. Zaključek rallya pa bo letos v Vipavskem Križu, kamor se bo kmalu po drugi uri popoldan vsekakor splačalo priti na ogled lepo ohranjenih starodobnih avtomobilov.

Koncert generacij

Vsakih 10 let se v Ajdovščini zgodi Koncert generacij, na katerem se predstav

koncert generacij plakat

ijo vse glasbene zasedbe, ki so delovale in ki delujejo tod okoli. Tudi za letošnji koncert so se zbrali člani starih bendov, ki pridno vadijo in že komaj čakajo na nastop.

Vse skupaj se bo dogajalo v soboto, 11. maja, že od zgodnjega popoldneva naprej, pod šotorom na dvorišču bivše vojašnice Srečko Kosovel.

Poleg odlične in žanrsko različne glasbe pa se obiskovalcem že popoldan obeta posebno kulinarično doživetje iz domačega kuharskega resničnostnega šova in z našo Julie na čelu! Njamsi …

Po Angelski gori

KitajskaTeden bomo zaključili z imenitnim sprehodom po Angelski gori. Ljubitelji nezahtevnega pohodništva se bomo v nedeljo, 12. maja, okoli 8. ure zjutraj zbrali pred dvorano na Otlici ter se nato odpravili na romantičen sprehod Po robu ter mimo mnogih naravnih in kulturnih znamenitosti. Nezahtevne hoje bo za približno 4 ure, nato pa sledi družabno srečanje. V primeru slabega vremena pohoda ne bo.

Gal in Severa dobrodelno, Big Bibls Brothers Band ponovno – za dan mladosti!

Koncert Gal in Severa Gjurin, za neodvisno življenje hendikepiranih, maj 2013Gal in Severa Gjurin bosta nastopila na tradicionalnem Venčkovem dobrodelnem koncertu, ki bo potekal 25. maja v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Po koncertu pa sledi druženje ob pridelkih domačih vinarjev in izdelkih gospodinj s Planine.

Zbrani denar bo namenjen neodvisnemu življenju hendikepiranih.

Cena vstopnice v predprodaji je 10 evrov, dobite jo na TIC Ajdovščina v Palah. Na dan koncerta pa boste zanjo odšteli 12 evrov. 

Dobri stari Big Biblsi so se ponovno zbrali, pridno vadijo, posneli so tudi že nov videospot. Predpremierno se nam bodo predstavili že na Koncertu generacij, na dan mladosti pa bodo godli v domačih Budanjah. Obisk žura priporočamo!

 Big Bibls, Stare igre nazaj, 25. maj 2013

To je le izbor iz bogatega nabora majskih dogodkov v Ajdovščini. Še več napovedi najdete v koledarju dogodkov.

Obiščite Ajdovščino v maju, ko češnje zorijo in topole snežijo!