Teden Rdečega križa

datum: 30.04.2013
kategorija: Novice

Tradicionalni teden Rdečega križa Slovenije se vsako leto prične z obeleževanjem svetovnega dneva RK, 8. majem. Vabljeni na dan odprtih vrat Rdečega križa Ajdovščina in druge aktivnosti, s katerimi bo domača humanitarna organizacija obeležila praznični teden.

8. maja leta 1828 se je rodil ustanovitelj gibanja Rdečega križa Henry Dunant – prvi dobitnik Nobelove nagrade za mir. V ta teden je vključenih vseh 181 nacionalnih društev Rdečega križa, največje humanitarne organizacije na svetu. RKS bo z različnimi prireditvami v tem tednu opozoril na dejavnosti, ki jih izvaja.

V Rdečem križu Ajdovščina bomo v petek, 10. maja, organizirali dan odprtih vrat. Obiskovalci si bodo lahko ogledali naše prostore v Regijskem skladišču Civilne zaščite, Goriška cesta 79, Ajdovščina, kjer delimo hrano, podarjena rabljena oblačila in druge dobrine socialno šibkejšim. Lepo vabljeni, da nas obiščete od 16. do 19. ure.

Prav tako vas vabimo, da se udeležite naših brezplačnih meritev krvnega tlaka, sladkorja in holesterola, ki jih v RK izvajamo v želji spodbujati zdrav življenjski slog in skrb za zdravje med vsemi skupinami prebivalstva. Izvajali jih bomo v soboto, 11. maja, od 9. do 11. ure v prostorih KS Erzelj in prostorih trgovine Fama na Colu. V soboto, 18. maja, bodo ob isti uri meritve potekale v stari šoli v Budanjah. Meritve bomo izvajali tudi v soboto, 1. junija, od 9. do 11. ure v šoli na Slapu in v avli Kulturnega doma Podnanos.

Vabimo vas, da se udeležite dneva odprtih vrat in naših preventivnih meritev!

Irena Žgavc