80-letniki na skupnem kosilu

datum: 24.04.2013
kategorija: Novice

Rdeči križ Ajdovščina je v soboto, 20. aprila 2013, na skupno kosilo povabil vse občanke in občane Ajdovščine, stare 80 in več let. Srečanje je potekalo v telovadnici OŠ Šturje.

Srečanje 80-letnikov, RK Ajd, april 2013Udeležba je bila nad vsemi pričakovanji, saj se je kosila udeležilo 135 klenih 80 in več letnikov. Veseli so bili povabila, saj je priložnosti za tovrstna srečanja starih prijateljev, sodelavcev, znancev zelo malo. Uvodoma sta goste pozdravili predsednica RK Ajdovščina Vera Kodrič in ravnateljica OŠ Šturje Ava Curk.

Razveselili so se zabavnega programa, ki so ga oblikovali učenci Dramskega krožka OŠ Šturje z recitalom, najmlajša in najstarejša skupina Plesnega centra ADC sta jim predstavili svoje plesne točke, zaigral je harmonikaš Matej Pregeljc , pevski zbor Štirje letni časi pa je zapel venček domačih skladb. Program sta povezovali učenki OŠ Šturje. Kosilo so skuhali v Domu starejših občanov Ajdovščina, podjetje Mlinotest pa je poskrbelo za »sladko«.Pri organizaciji srečanja in strežbi so pomagali prostovoljci Rdečega križa Ajdovščina.

Rdeči križ Ajdovščina se zahvaljuje vsem nastopajočim, prostovoljcem in ostalim, ki so pomagali pri organizaciji srečanja, predvsem pa gostom, ki jim ob tej priložnosti obljublja, da se najkasneje čez leto dni ponovno srečajo na skupnem kosilu.