Naj mladi prostovoljke in prostovoljci smo prosti in smo na voljo

datum: 23.04.2013
kategorija: Novice

Ob zaključku natečaja Naj mlad prostovoljec in Naj mladinski prostovoljski projekt občine Ajdovščina 2012, ki ga je ob koncu lanskega leta izvedel Mladinski svet Ajdovščina (MSA), bo v torek, 30. aprila 2013, ob 20h v ajdovskem obzidju potekala podelitev priznanj in nagrad naj mladim prostovoljcem in naj mladinskim prostovoljnim projektom občine Ajdovščina.

Plakat - kresovanje MSA, april 2013Namen natečaja Naj mlad/a prostovoljec/ka in Naj mladinski prostovoljski projekt občine Ajdovščina je promocija prostovoljnega dela in vseh aktvnosti, ki jih mladi za mlade in otroke prostovoljno izvajajo v občini Ajdovščina. S projektom želi MSA vzpodbujati mlade k prostovoljstvu ter se simbolično zahvaliti vsem prostovoljcem v občini, ki se redno trudijo mladim in otrokom polepšati vsakdan.

Natečaj že tretje leto zapored poteka v treh kategorijah. Prijavljene prostovoljke in prostovoljci se za laskavi naziv naj mlad/a prostovoljec/ka potegujejo v dveh starostnih kategorijah, in sicer: do vključno 18. leta ter od 19. do 29. leta starosti. Vsako leto izberejo tudi Naj mladinski prostovoljski projekt v občini Ajdovščina, s čimer na simboličen način podpirajo in vzpodbujajo organizirano prostovoljno delo mladih.

Letos se je za naziv Naj mlad/a prostovoljec/ka in Naj mladinski prostovoljski projekt potegovalo manjše število mladih oz. projektov, vendar kakovost dela mladih ostaja visoka. Vsi, ki so se letos odzvali na natečaj, bodo prejeli priznanja in praktične nagrade, ki jih med drugim podarja domače podjetje Fructal  d.d., Picerija in slaščičarna Šturje in naša priznana oblikovalka Hana Karim. 

Podelitev priznanj bo del osrednje prireditve ob praznovanju 10 letnice Mladinskega sveta Ajdovščina, ki ga MSA prireja skupaj z organizacijami članicami in pod pokroviteljstvom Občine Ajdovščina.

Vsem prijaviteljem na natečaj se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje in jih vabimo na podelitev priznanj in nagrad, ki bo potekala v okviru proslave ob 10 letnici MSA, 30. aprila 2013, ob 20h v ajdovskem obzidju. Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

Mladinski pozdrav!

Mladinski svet Ajdovščina