Prejemniki priznanj ob letošnjem prazniku občine Ajdovščina

datum: 19.04.2013
kategorija: Sporočila za javnost

Na včerajšnji 27. redni seji Občinskega sveta Občine Ajdovščina je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja občinskim svetnikom predlagala sklep o podelitvi priznanj Občine Ajdovščina za leto 2013. Občinski svetniki so soglasno sprejeli sklep.

Prejemniki priznanj Občine Ajdovščina v letu 2013

Petomajsko priznanje Občine Ajdovščina prejme Miran Rustja, priznan in uspešen zborovodja. Svojo profesionalno pot je pričel kot glasbeni pedagog na osnovni šoli, danes pa o tej umetnosti poučuje srednješolce. Poznamo pa ga predvsem kot zborovodjo, trenutno vodi sedem zborov v različnih sestavih, med njimi tudi domač ŽPZ Večernica. Vedno bolj se uveljavlja kot skladatelj zborovske glasbe.

Priznanja Občine Ajdovščina prejmejo:

Edvard Krašna, ki je že 45 let član slovenske lovske organizacije. Naravi, življenju v njej ter osveščanju o pomenu ohranjanja neokrnjene narave posveča veliko svojega časa.   

Jerica Rudolf je profesorica petja na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina. Za seboj ima izjemne glasbene projekte, ki bogatijo kulturno življenje v občini in širše. Domačim pevcem pa omogočajo vsestranske možnosti izražanja in bogate glasbene izkušnje.

Gasilsko reševalni center Ajdovščina v letošnjem letu praznuje 50. obletnico delovanja. V teh letih se je izkazalo, da je nujni člen v verigi zaščite in reševanja v deželi, ki ji niti narava, niti človeški faktor ne prizanašata.

Spominsko priznanje Občine Ajdovščina prejme Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, ki že 60 let deluje v dobro otrok, mladostnikov in družin na območju občin Ajdovščina in Vipava.

Petomajsko priznanje in Priznanja Občine Ajdovščina bodo nagrajencem izročena na slavnostni seji Občinskega sveta Občine Ajdovščina ob občinskem prazniku, 5. maja 2013 ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade Ajdovščina. Spominsko priznanje pa bo podeljeno na osrednji prireditvi ob praznovanju 60. obletnice Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina.