Gostje županovega sprejema za najuspešnejše

datum: 19.04.2013
kategorija: Novice

Nocoj ob 19. uri vas vabimo na tradicionalni javni županov sprejem za najuspešnejše občanke in občane. Za nami je bogato leto, saj bo župan Marjan Poljšak voščil kar 27 posameznikom ali skupinam, ki so od lanskega aprila naprej dosegali vidne uspehe ter vam jih razkrivamo v nadaljevanju. Ob koncu sprejema pa bo razglašeno tudi letošnje protokolarno vino, s katerim bomo nazdravili na družabnem srečanju po sprejemu. Sprejem je namenjen širši javnosti, zato dobrodošli!

Gostje županovega sprejema

Petek, 19. april 2013 ob 19. uri, Dvorana prve slovenske vlade Ajdovščina

Manca Komac, karateistka, je v skupnem seštevku kat in borb na vseh treh pokalnih tekmah osvojila 3. mesto, z ekipo pa tudi naslov ekipnih državnih prvakinj v borbah v letu 2012. 

Jaka Komac, karateist, je lani osvojil naziv državni podprvak z ekipo v borbah, pa tudi posamično, na mladinskem državnem prvenstvu do 21 let v borbah, v kategoriji kadeti do 63 kg. Osvojil je tudi prvo mesto v borbah ter drugo mesto v skupnem seštevku kat in borb med kadeti na tekmah za Pokal Slovenije 2012.

Matej Žvokelj je državni podprvak finala državnega prvenstva v balinanju, v igri bližanja in zbijanja v krog.

Ana Čufer je svetovna podprvakinja v radioamaterstvu, v disciplini ARG, v kategoriji od 15 do 19 let.  

KK Črn trn je s svojimi člani v zadnjem letu dni osvojil vrsto kolajn in pokalov na državnih tekmovanjih, odlični pa so tudi v svetovni konkurenci. Zarja Černilogar je članska državna prvakinja, osvojila pa je tudi 3. mesto v skupnem seštevku evropskega pokala v spustu; Kristjan Medvešček je državni prvak, Andrej Bratina pa državni podprvak v disciplini štiri kros; Miran Vauh in Matija Stupar sta v kategoriji članov osvojila 3. mesti, vsak v svoji disciplini. 

AK Modri dirkač – društvena posadka Aljaž Bratož in Matej Praček je v skupnem seštevku na državnem prvenstvu v Yugo pokalu osvojila 3. mesto. Matjaž Bratina pa je na istem tekmovanju, v kategoriji paralelni reli kros, osvojil 2. mesto.

Sport klub Dol ima za seboj odlično sezono: Štefan Hadalin je postal državni prvak v slalomu, veleslalomu, super G-ju in smuku, na Olimpijskih igrah mladih v Innsbrucku pa je dosegel 2. mesto v slalomu in 3. mesto v veleslalomu. Andreja Slokar je državna prvakinja med starejšimi deklicami v slalomu.

Društvo Wada – dve društveni posadki sta se odlično odrezali na  državnem prvenstvu v kategoriji FJ. Posadka Štrancar – Kete je osvojila 3. mesto, posadka Jerkič – Perhavec pa 4. mesto ter 2. mesto v sklopu regat za državno prvenstvo.

Dušan Slokar je državni prvak v kategoriji F1B 21. državnega prvenstva v letalskem modelarstvu, z državno reprezentanco pa je na evropskem prvenstvu v Toskani osvojil 2. mesto.

Lokostrelci ŠKD Budanje so se izvrstno odrezali na državnem prvenstvu v Šenčurju, od koder so se vrnili z absolutno državno prvakinjo med članicami, 3. mestom v absolutni članski konkurenci, prav tako pa so ekipno zasedli 3. mesto.

Kinološko društvo Ajdovščina na tekmovanjih v različnih disciplinah, državnega in višjega ranga, sodeluje z veliko člani, ki dosegajo odlične rezultate, med drugim so prvič postali ekipni državni prvaki v sledenju.   

Andrej Kodele je iz tekmovanja v lesarstvu – Euroskills 2012 – prinesel kar dvoje odličij, osvojil je srebrno medaljo, med slovenskimi dijaki pa se je zavihtel na prvo mesto.

Društvo Doli je lanskega septembra izvedlo poseben furmanski podvig – ob 90-letnici prevoza zvona na Sveto Goro je z osem-vprego in originalnim restavriranim vozom ponovno uprizorilo prevoz, kar je za današnje čase poseben tehnološki izziv.

Društvo gospodinj s Planine že vrsto let oživlja dediščino svojih krajev, v lanskem letu pa jim je uspel poseben dosežek – s strokovno pomočjo so se lotile raziskovanja uporabe turšce, koruze ter oživila tradicionalna znanja in izdelke. Lep uspeh je doživela tudi gledališka skupina društva, ki je v akciji Primorskih novic postala 3. najbolj priljubljena ljubiteljska gledališka skupina na Primorskem.

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Vipavska dolina poleg ohranjanja tehnične dediščine dosega tudi lepe uspehe na tekmovalnem področju. V lanski sezoni so se na račun odličnih posamičnih dosežkov svojih tekmovalcev uvrstili na skupno 2. mesto pokala Zveze SVS.

Boštjan Čebron  je na svetovnem prvenstvu federacije IBFF v Portorožu postal svetovni prvak v visoki bodybuilding kategoriji, osvojil pa je tudi vrsto drugih odličnih uvrstitev na domačih in mednarodnih tekmovanjih.

David Koren je od državnega prvaka v fitnes kategoriji federacije IBFF, preko izvrstnih rezultatov na domačih in mednarodnih tekmah, prišel do dveh naslovov svetovnega prvaka:   v srednji fitnes kategoriji ter federacije WFF.

Plesni center ADC se je iz zadnjega mednarodnega plesnega tekmovanja v Lignanu vrnil z odličnimi dosežki: 1. mestom mladincev, 2. mestom članov ter 4. mestom pionirjev.

MPZ Srečko Kosovel se je udeležil mednarodnega pevskega tekmovanja v Španiji ter v konkurenci 80 zborov iz treh celin osvojilo zlato plaketo.

Marjuta Slamič je na 15. festivalu slovenskega filma prejela nagrado vesna za najboljšo stransko žensko vlogo v večkrat nagrajenem filmu Marka Naberšnika Šanghaj.

Simona Semenič je na 42. tednu slovenske drame za predstavo Zgodba o nekem slastnem truplu ali … prejela nagrado občinstva in Šeligovo nagrado za najboljšo predstavo.

Luka Vodopivec je sodeloval v ekipi iz Idrije, ki je na lanskem RAAM-u, eni najtežjih kolesarskih preizkušenj nasploh, osvojila 3. mesto.

Lucija Krkoč se je po okrevanju zaradi poškodbe zmagovalno vrnila na tekaške steze – postala je članska državna prvakinja v krosu 2013.

Polona Batagelj je navdušila s svojim nastopom na lanskih olimpijskih igrah, kjer je dosegla tudi lep rezultat. Lani je poleg drugih odličnih uvrstitev osvojila tudi naslov državne prvakinje.

Kristjan Koren je lani zaključil Dirko po Sloveniji na odličnem 3. mestu, v kronometru pa je bil celo najhitrejši. Dobro se je odrezal tudi na Dirki po Franciji ter dosegel še vrsto drugih vrhunskih kolesarskih rezultatov.

Ekipa Pipistrel je ob vseh ostalih tehnoloških dosežkih lani prejela nagrado Dr. August Raspet Memorial, ki jo že od leta 1960 podeljuje združenje za eksperimentalno letalstvo (Experimental Aircraft Association).

Tine Tomažič je z razvojno ekipo Pipistrela prejel nagrado PADA Trophy, ki jo podeljuje   Personal Aircraft Design Academy za izredne dosežke na področju načrtovanja in gradnje osebnih letal ter za dosežke na področju učinkovitosti in performanse letal.