Protokolarno vino Občine Ajdovščina 2013 bo razglašeno na županovem sprejemu za najuspešnejše

datum: 17.04.2013
kategorija: Novice

Včeraj, 16. aprila 2013, je v prostorih ajdovske občine potekalo ocenjevanje vin za namene izbora protokolarnega vina Občine Ajdovščina. Izbrani vini bosta razglašeni na javnem županovem sprejemu za najuspešnejše, v petek, 19. aprila 2013 ob 19. uri, po sprejemu pa bomo z njima nazdravili ob uspehih gostov. Vabljeni!

Občina Ajdovščina za protokolarno vino izbere belo in rdeče vino domačih vinogradnikov, s čimer želi svojih gostom in obiskovalcem občinskih prireditev pokazati žlahtnost našega vinorodnega območja ter pomagati pri promociji domačega vinarstva in vinogradništva.  

K sodelovanju v izboru so bili povabljeni vsi ajdovski vinarji, ki lahko svoja vina tudi stekleničijo. Udeležilo se ga je 10 vinarjev, ki so na pokušino ponudili kar 24 različnih belih in rdečih vin.

Izbor je opravila strokovna komisija Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica – predsednica Tamara Rusjan in člani Mirjana Košuta, Ivan Žežlina, Andreja Škvarč in Matjaž Lemut. Tehnično pa je pri izboru pomagala Darja Marc iz Kmetijsko svetovalne službe Ajdovščina. Splošna ocena komisije je, da Ajdovci pridelujejo dobra vina. Med njimi jih je bilo lepo število ocenjenih z vrhunsko oceno. Na priporočilo komisije bo župan Občine Ajdovščina sprejel končno odločitev ter izdal sklep o izbrancih, ki ga bomo javno obelodanili v petek, 19. aprila 2013 ob 19. uri, na javnem županovem sprejemu za najuspešnejše občanke in občane. Po končanem sprejemu pa bo izbrano vino tudi na pokušino. Vabljeni!