Priznanja domačim turističnim idejam

datum: 05.04.2013
kategorija: Novice

Ekipa OŠ Šturje je svojo stojnico oblikovala v obliki rimskega stolpa, za svojo nalogo je prejela zlato priznanje in posebno priznanje za najboljšo nalogo.

V letošnjem letu poteka že 27. festival Turizmu pomaga lastna glava, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije ter je namenjen osnovnošolski mladini. Vse tri naše šole, ki so se udeležile prvega, regijskega srečanja, so se odlično odrezale – ekipa OŠ Šturje je prejela zlato priznanje in posebno priznanje za najboljšo turistično tržnico. Zlato priznanje je prejela tudi ekipa OŠ Col, ekipa OŠ Otlica pa je bila srebrna. Čestitamo!

Projekt Turizmu pomaga lastna glava spodbuja ustvarjalno razmišljanje mladih na področju turizma v domačem kraju. Letos poteka pod geslom Potuj z jezikom. Osnovnošolske ekipe svoje ideje predstavljajo na regijskih tržnicah – ena takih je potekala včeraj, 4. aprila, v Mercator centru v Novi Gorici. Najbolje ocenjene ekipe pa se bodo 23. aprila 2013 predstavile obiskovalcem Mercator centra v Mariboru.

Čestitke vsem trem domačim ekipam – zlatim iz OŠ Šturje in OŠ Col, ki potujeta na zaključno tržnico v Maribor, pa tudi srebrni OŠ Otlica.