NK Maribor v Ajdovščini, prihaja reprezentančna tekma Slovenija : Italija U-20!

datum: 18.03.2013
kategorija: Novice

Stadion Ajdovščina kljub propadu nogometnega kluba Primorje oddaja nogometni utrip. Potem, ko so travnato površino ajdovskega stadiona na pripravah preizkusili nogometaši trenutno najuspešnejšega slovenskega kluba, bo v sredo, 20. marca, potekala tekma med Slovenijo in Italijo U-20 za regionalni pokal. Vabljeni k ogledu!

Zavod za šport Ajdovščina kot upravljalec mestnega stadiona se trudi tako za vzdrževanje stadiona in okolice, kot koriščenje le tega. Veliko truda je vloženega v samo promocijo in trženje stadiona, saj mesto Ajdovščina nima ekipe, ki bi bila z nastopi v prvi ligi zadostna potrebam stadiona. Nogometni klub ŠD Škou je prevzel "domovanje" na stadionu in pohvalno polni sedeže na tribunah. Tudi podmladek Nogometna šola Ajdovščina polni vrzeli na stadionu in pridno koristi pomožno igiršče. Prvi vikend v juniju organizirajo na stadionu nogometni turnir za mlajše selekcije, ki je bil zelo dobro obiskan in izpeljan že lani. 

V kratki dobi enega leta smo uspeli na mestnem stadionu izvesti že kar nekaj odmevnih akcij. Gostili smo že mladinsko reprezentanco Slovenije, tuje mladinske reprezentace iz Norveške, Bosne in Hrvaške ter imeli kar nekaj odmevnih tekem. V letošnjem letu se lahko pohvalimo, da smo gostili trenutno najboljši klub v Sloveniji člane NK Maribor, ki je prišel k nam na priprave.

V sredini marca gostimo na pripravah mladinsko reprezentanco Slovenije U-20, ki se bo 20.3.13 ob 14.00 uri na mestnem Stadionu v Ajdovščini pomerila z vrstniki iz Italije za regionalni pokal. V mesecu aprilu bomo izvedli še odpovedano tekmo mladinske reprezentance Slovenije U-20 in reprezentance Hrvaške U-20. V začetku maja pa bomo gostili turnir Narodov reprezentanc U-16, kjer imamo dogovorjeno tekmo Slovenija:Italija in izvedbo polfinala turnirja.

Pomembno je, da se nogomet v Ajdovščini kljub velikim pretresom še vedno igra ter koristi zgrajeno športno infrastrukturo.

Uroš Pintar