Krvavo dobra predstava mladih iz OŠ Danila Lokarja

datum: 20.02.2013
kategorija: Novice

V najbolj kulture polnem mesecu v letu je premiero doživela gledališka predstava Med dobrim in zlim. Pod scenarij se je podpisala mlada Nika Kobol, režija je delo Petra Avbarja, predstava pa je nastajala v okviru gledališkega krožka OŠ Danila Lokarja.

Med dobrim in zlom - februar 2013Predstava Med dobrim in zlom želi biti strašljiva, in hkrati tudi prijazna, predvsem pa sledi mladostniškim trendom. Nikina zgodba namreč govori o – vampirjih. Vampirji niso samo slabi, so tudi takšni, ki niso prav ponosni na izročilo svojega rodu in se v tem konfuznem svetu poskušajo znajti po svoje ter na koncu tudi zmagajo … no, ali pa tudi ne – zgodba se namreč zaključi tako, kot vsaka dobra filmska grozljivka, ki v zadnjem kadru, za trenutek in čisto mimogrede, ponovno zbudi uničeno zlo in namigne na nadaljevanje …

Med dobrim in zlom - februar 2013Predstava Med dobrim in zlom pa ima vzporednice tudi z drugimi umetnostnimi žanri – kadre na odru podpirajo stripovsko zastavljeni »slidi« na platnu – seveda v črnobeli različici, le sem in tja »grozo« stopnjujejo žareče oči vampirjev. Poseben ton predstavi daje glasbena oprema, ki je delo Jasmine Putnik. Vzdušje potencira svetloba – ali v tem primeru bolje »mrakoba«, ki sem in tja preide v popolno temo, ali pa zažari v simbolnih krvavo rdečih tonih, vse skupaj pa občasno zagrne dimna zavesa. Za tehnično opremo predstave sta skrbela Miha Černetič in Klemen Plahuta. Kot smo pri Petru že vajeni, je oder minimalistično, vendar udarno opremljen – tokrat je za scenografijo odlično poskrbela Anuša Blažko. Kostume je »skreirala« Ema Kerkoč, odlična, in v tem primeru tudi zelo potrebna, maska pa je delo Nike Kobol in Nataše Rupnik.

Peter in Nika Predvsem pa velja pohvaliti igralce, ki so se ponovno izkazali z odlično igro. Tokrat je predstava v celoti delo šolskega dramskega krožka, ki se namerava z njo predstaviti tudi na tekmovanju šolskih gledališč.

Premiera in prva ponovitev sta mimo, nove ponovitve so napovedane za konec marca ali začetek aprila. Vsem, ki ste starejši od 12 let, ogled močno priporočamo!

 

Sanda Hain