Mladi o okolju

datum: 25.01.2013
kategorija: Novice

Mladinski svet Ajdovščina kot partner sodeluje v projektu Mladi o okolju, ki ga vodi Mladinski svet Slovenije. Projekt »Mladi o okolju« izhaja iz potreb in želja mladinskega sektorja, ko je Mladinski svet Slovenije 8. decembra 2011 sprejel Deklaracijo Mladi o okolju.

V okviru Deklaracije Mladi o okolju so bili izpostavleni trije ključni vidiki, na podlagi katerih je bil osnovan idejni in izvedbeni koncept projekta Mladi o okolju in sicer:

-       Mladi opažamo, da se ljudje v korist okolja bodisi nismo pripravljeni odreči udobju bodisi nimamo priložnosti ali možnosti prilagoditi svoj življenjski slog.

-         Zavedamo se, da imamo mladi s svojim življenjskim slogom velik vpliv na okolje in zato lahko ravno naša proaktivnost na področju varovanja okolja veliko prispeva k izboljšanju stanja na lokalni, nacionalni in posredno na evropski ravni.

-         Mladi smo prepričani, da je treba hitro in učinkovito ukrepati v smeri izboljšanja stanja na področju varstva in ohranjanja okolja, skladno s smernicami trajnostnega razvoja.

Zato je čas, da se nam pridružiš in izkoristiš priložnost za sajenje/uresničitev idej - da vzniknejo in pričnejo rasti tudi v tvojem okolju!

Mladinski svet Slovenije bo v okviru projekta, ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji in Urada RS za mladino, skupaj z lokalnimi partnerji, izvedel 12 lokalnih srečanj po Sloveniji, eno od takih bo tudi v Ajdovščini, kjer se bomo mladi srečali med seboj in v kolikor bo interes tudi s predstavniki lokalnih oblasti ter predstavniki služb, ki skrbijo za ohranjanje čistega okolja (ki so odgovorni za vprašanja državljanov, tudi nas mladih). Namen srečanj je ustvariti prostor za dialog med mladimi in odločevalci s poudarkom na ustvarjanju skupnih idej in predlogov za izboljšanje vsakdanjega bivanja v posameznih lokalnih skupnosti na področju okolja in zdravega življenjskega sloga mladih. Lokalnim srečanjem bo v mesecu aprilu sledilo tudi nacionalno srečanje.

Lokalna srečanja bodo potekala med decembrom 2012 in marcem 2013 v 12 krajih po vsej Sloveniji.

V soboto, 2 februarja 2013, ob 10. uri bo eno od lokalnih srečanj potekalo tudi v  Ajdovščini v večnamenski dvorani Mladinskega centra v Hiši mladih v Palah (Ulica IV. prekomorkse 61a), v soorganizaciji Mladinskega sveta Ajdovščina.

Na srečanje ste vabljeni vsi mladi, ki vam ni vseeno za naše okolje in skrb zanj!

Več o projektu in programu si lahko prebereš na spletni strani projekta Mladi o okolju.

Aktualne novice in fotografije z dogodkov pa bodo sproti objavljene tudi na Facebook spletni strani Strukturirani dialog.

Prijave na dogodek in več informacij dobite na: helena.harej@msa.si ali 040-515-347 (Helena). Z veseljem ti bomo odgovorili na tvoja vprašanja!

Logo MSA-10 letLogo MSS